Targul de vile, editia de toamna, a prezentat noua tendinta in rezidential: case pe lac, in buza padurii, si apartamente cu terase si gradini. Ofertele constructorilor pleaca de la 60.000 de euro, pentru o garsoniera, si ajung la 955.000 de euro, pentru un penthouse.
Pe piata bucuresteana au aparut noi proiecte rezidentiale. Doritorii pot alege o vila intr-una dintre locatiile din apropierea Capitalei sau pot opta pentru un apartament de lux in interiorul orasului. La Targul de vile care a avut loc saptamana trecuta la World Trade Center, constructorii au prezentat apartamente cu gradini si terase si vile pe malul lacurilor. Daca nu ati avut timp sa vedeti la fata locului noile proiecte, va oferim cateva date despre aceste constructii. Se observa o deplasare a interesului antreprenorilor spre zona apartamentelor de lux din inima orasului, semn ca si cumparatorii sunt mai interesati de acest segment.

Proiecte in curs

Avantajul unei locuinte in zonele urbane nu este de neglijat daca apartamentele ofera o pozitie buna, confort occidental si suprafete generoase. Asemenea blocuri se ridica acum in mai multe locatii din Capitala: Piata Regina Maria, cartierul Pajura, zona Aeroportului Baneasa, Soseaua Stefan cel Mare, Piata Alba Iulia, cartierul Primaverii. In ciuda ofertei bogate, pretul acestor locuinte pleaca de la 800 de euro si ajunge la 1.500 de euro, fara TVA.
Firma Mundi Art Construct ridica un bloc de cinci etaje in zona Piata Regina Maria. Sunt doua apartamente pe etaj, iar pretul locuintelor este cuprins intre 1.300 si 1.500 de euro pe metru patrat. Proiectul, cu o valoare de 3,5-3,8 milioane euro, se va finaliza n 2006.

O alta locatie este piata Alba-Iulia. Firma Triumf construieste aici un bloc de opt niveluri, cu parter, subsol si demisol, unde exista opt tipuri de apartamente. Acestea au suprafete cuprinse intre 106 si 166 de mp si pot fi cumparate cu 850 de euro/mp, fara TVA. La intersectia dintre cartierele Pajura si Bucurestii Noi, firma Rotary Constructii ridica un imobil P+4 cu etajul 5 retras. Noi am venit cu ceva nou: conceptul de apartament cu terase foarte mari, explica Daniela Rotaru, director comercial. Ea mai spune ca suprafetele locuibile variaza ntre 70,5 metri patrati si 132 de metri patrati, la care se adauga o suprafata ntre 64 si 87 de metri patrati de terasa. Pretul unui apartament este de 1.000 euro pe metru patrat plus TVA, la care se adauga si 500 de euro pe metru patrat pentru terasa.
Firma Trend Imobiliar promoveaza trei proiecte de blocuri de lux. In zona Aviatiei se construieste un imobil cu apartamente de 2, 3 si 4 camere, garsoniere si penthouse. Preturile pornesc de la 71.925 de euro pentru o garsoniera de 46 de mp si ajung la 186.425 de euro pentru un apartament de 118 mp. Un penthouse costa 261.000 de euro.
Un alt bloc se afla in Turda, la piciorul podului Grand. Pretul este de 1.100 de euro plus TVA pe metru patrat, o garsoniera de 33 mp ajungand astfel la 36.000 de euro, iar un apartament cu trei camere de 108 mp - la 118.800 de euro.

Locuinte pentru oameni cu bani

In Primaverii, cartierul de top al Bucurestiului, un apartament cu trei camere, cu o suprafata utila de 130 de mp, costa 410.000 de euro. Zece asemenea locuinte se afla de vanzare intr-un imobil de lux. Un alt proiect bine cotat este Baneasa. Aici se construiesc 227 de apartamente de diferite tipuri in 12 vile P+4. Apartamentele din aceste blocuri sunt cu un dormitor (181.500-222.000 de euro), cu doua camere (225.000-323.000 de euro), cu trei camere (316.000-360.000 de euro) si cu cinci camere (675.000-955.000 de euro). Pretul nu este cu TVA, dar vestea buna este ca include o boxa si un garaj. Deja exista cereri, insa contractarea primelor apartamente va incepe n luna noiembrie a acestui an.
Un alt proiect este Central Park, situat pe Soseaua Stefan cel Mare. Locuintele sunt situate in trei imobile tip P+10 sau P+11 si au suprafete cuprinse ntre 100 si 300 mp, fiind compartimentate n 2, 3 sau 4 camere, oferind camere de zi de pna la 80 mp si terase spatioase cu vedere spre parc. Preturile pornesc de la 89.892 de euro, fara TVA, si ajung la 477.636 de euro, fara TVA. S-au vandut circa 80% din locuintele scoase la vanzare, spun reprezentantii Coliers.

Ansambluri rezidentiale

Pipera, Mogosoaia, Corbeanca, Pantelimon, Straulesti, Berceni. Toate aceste locatii beneficiaza de un lac natural din salba Bucurestiului, motiv pentru care ofertele de cartiere rezidentiale se concentreaza in aceste locuri.

Firma Mundi Art Construct dezvolta 58 de vile intr-un complex rezidential pe malul lacului Pantelimon, a anuntat Cristi Popa, directorul general al companiei. Pretul unei locuinte este de 220.000-250.000 de euro si vor fi date in folosinta n maximum doi ani. Complexul rezidential este denumit Swan Lake Village si este amplasat pe o suprafata de circa 30.000 de metri patrati, pe soseaua Cernica. Firma SVF Management Prod va dezvolta n zona Pipera un complex rezidential format din 44 de vile, proiect a carui valoare depaseste sase milioane de euro, a declarat Aurelian Panait, reprezentant de vnzari n cadrul companiei. Complexul rezidential Pipera 2 contine locuinte individuale de tip parter+etaj, primele 20 de case urmnd sa fie livrate pe piata n luna iunie a anului viitor, a spus Panait.

Suprafata medie de teren pe care este construita o vila este de 270 de metri patrati, suprafata construita a casei fiind de 113 metri patrati. Pretul unei locuinte n acest complex este de 140.000 de euro.
In Straulesti, pe malul lacului Grivita, compania Rotary Construct ridica un complex rezidential ce cuprinde 36 de locuinte colective, cu o suprafata disponibila de 211 metri patrati. Pretul unui apartament ajunge la 900 de euro pe metru patrat, plus TVA. Fiecare vila dispune de 200 de metri patrati de teren, precum si de bucatarie si baie complet echipate.

In Berceni, pe malul lacului Mamina, se ridica ansamblul rezidential Berceni, promovat de firma Trend Imobiliar. Aici se construiesc 53 de vile, un spatiu comercial, zona de agrement cu piscina si loc de joaca pentru copii. Sunt disponibile sase tipuri de vile, amplasate pe loturi de teren cu suprafete intre 300 si 500 de mp, in functie de asezarea in cadrul ansamblului. Preturile incep de la 69.300 de euro, fara TVA.

Complexul Martha Bibescu este situat la 12 km de centrul Capitalei, in apropierea lacului Mogosoaia, in zona padurii. Complexul este compus din 7 vile de tip duplex si 63 de vile individuale cu suprafete construite cuprinse intre 110 si 350 mp. Preturile incep de la 96.950 de euro, fara TVA, si trec de 300.000 de euro, fara TVA.

Corbeanca este o alta destinatie preferata de constructori. Intr-o zona pitoreasca, cu padure si lac, in apropierea Paradisului Verde, se construiesc 44 de vile. O casa cu o suprafata de 211 mp costa 177.000 de euro fara TVA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri