Grupul spaniol Volumetric, cu investitii de 13 mil. euro in imobiliarul local, vrea sa inceapa afaceri si in zona energiilor regenerabile.
Grupul spaniol Volumetric, care va dezvolta pe piata romaneasca doua proiecte imobiliare, Privilegio Brasvov si Privilegio Pitesti, se afla in discutii pentru demararea unor investitii in sectorul energiilor regenerabile.

“Am inceput cateva discutii in ceea ce priveste oportunitatea de a investi pe piata romananeasca a energiei regenerabile, insa, deocamdata, nu am luat nicio decizie in acest sens. Preferam sa ne concentram pe investiile imobiliare”, spune Jordi Sans, general manager in cadrul diviziei de real estate al Volumetric si unul din cei patru actionari ai grupului.

Spaniolii au activitati in domeniul imobiliar, energii alternative, in servicii medicale si industria alimentara. Incepand cu anul 2006, Volumetric s-a extins pe piata imobiliara din Polonia, Ungaria si Romania.

“Am decis sa investim in Romania chiar daca aceasta tara traverseaza un moment de recesiune deoarece avem convingerea ca Romania va depasi foarte repede aceasta perioada de criza”, mentioneaza Sans.

Incepand cu 2007, spaniolii au achizitionat doua terenuri in Brasov, cu o suprafata totala de circa 44.000 de metri patrati, si unul in Pitesti, de 5.000 de metri patrati.

Spaniolii au cheltuit 12-13 milioane de euro pe achizitia terenurilor din Romania, care vor fi folosite pentru constructia de locuinte.

Grupul Volumetric va incepe constructia primului proiect imobiliar din Romania, Privilegio Brasov, in aproximativ o luna de zile.

Locuintele vor fi ridicate începand de luna viitoare pe un teren de circa 4.000 de metri patrati aflat in zona centrala a Brasovului, costurile totale de investitie urmand a ajunge la 20 de milioane de euro.

La finalizarea proiectului, preconizata in toamna anului 2011, Privilegio Brasov va avea 156 de locuinte cu 1-4 camere. Cea mai ieftina locuinta va costa 52.000 de euro (inclusive TVA) si va avea o suprafata construita de 42 de metri patrati.

Pe de alta parte, cea mai scumpa unitate locativa, un duplex de 211 metri patrati, care va include si o teresa de 141 de metri patrati, va costa peste 335.000 de euro.

Agentia imobiliara Real Time se va ocupa de vanzarea locuintelor, iar procesul va incepe in perioada urmatoare.

“Nu am stabilit un target pentru 2009, dar daca am reusi sa vindem 30 de locuinte, ar fi perfect. Ne-am propus sa vindem catre consumatorii finali, dar nu excludem posibilitatea de a vinde si catre investitori”, spune Dan Flesariu, directorul general Volumetric Romania, subsidiara locala a grupului spaniol.

Jumatate din investitia estimate pentru proiectul Privilegio Brasov va fi suportata de spanioli, iar restul sumei va fi asigurat prin intermediul unui credit bancar.

Constructia celui de-al doilea proiect al grupului Volumetric, Privilegio Pitesti, va debuta, cel mai probabil, in a doua jumatate a lunii octombrie.

Proiectul se va derula in doua etapa, investia din prima etapa fiind de 15-20 de milioane de euro. In fiecare etapa vor fi construite cate 100 de locuinte.

Pe langa Privilegio Brasov si Pitesti, spaniolii isi doresc sa construiasca in urmatorii ani, 800 de locuinte pe al doilea teren din Brasov.

De asemenea, grupul spaniol intentioneaza sa achizitioneze si alte terenuri in Romania, orasele vizate fiind Bucuresti, Ploiesti si Craiova.

Grupul Volumetric a inregistrat anul trecut afaceri de 70 de milioane de euro si un profit net consolidat de circa 11 milioane de euro.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri