La nici doua saptamani dupa inundatiile puternice ce au afectat comunele dimprejurul Capitalei, oferta vilelor de lux situate in zone precum Iancu Nicolae, Mogosoaia sau Popesti Leordeni s-a marit considerabil. Motivul, lesne de inteles, il reprezinta teama proprietarilor de a trece din nou prin momente asemanatoare celor din ultimele saptamani, cand, nu doar curtile, ci si casele le-au fost inundate din cauza lipsei canalizarii. Contactat telefonic, proprietarul unei astfel de vile de lux afectate de ultimele inundatii s-a ferit sa dea astfel de amanunte, invitandu-ne la fata locului. A fost insa nevoit sa ne spuna faptul ca nu exista intr-adevar canalizare pe strada cu pricina, iar in urma recentelor inundatii i-a intrat apa in casa, insa "nu ca celorlalti vecini". "Casa asta m-a costat acum un an si jumatate 400.000 de euro, dar am nevoie de bani, asa ca cer 300.000 de euro", ne-a spus proprietarul, foarte grabit sa "bata palma". Cat de profitabila poate fi insa achizitionarea unei case afectate de inundatii, nimeni nu se poate pronunta. Cert este ca, in conditiile in care canalizarea lipseste, pericolul ca proprietatea sa fie afectata de alte inundatii este iminent. Asadar, pretul ceva mai mic al acestor vile nu ar trebui sa impresioneze potentialii cumparatori, intrucat specialistii anticipasera imediat dupa inundatii ca "scorurile"vor scadea pe termen scurt. "In primul rand, terenurile si casele din aceste zone se vor ieftini pe termen scurt cu 10, pana la 20%. Totodata, vor creste preturile terenurilor din zonele neinundabile, pentru ca viitorii proprietari au primit, sper, un semnal de alarma cat se poate de serios", anticipase, in urma cu doua saptamani, expertul imobiliar, Radu Zilisteanu.

Din pacate insa, semnalul de alarma a "functionat" pe termen scurt, intrucat, daca in ultimele doua saptamani s-a putut observa o stagnare a tranzactiilor cu terenuri situate in zonele fara canalizare, iata ca situatia s-a deblocat usor, iar specialistii estimeaza ca nu va mai dura foarte mult pana cand viitorii proprietari vor uita complet de "pataniile" vecinilor lor, iar piata din zonele amintite va reveni la normal.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri