Piata imobiliara din zona Deltei Dunarii a inghetat. Vanzatorii, potentialii cumparatori, dar si agentiile imobiliare care tranzactioneaza terenuri in Delta nu asteapta decat ca panica provocata de aparitia gripei aviare sa treaca.

Panica pazeste preturile

Aparitia virusului gripei aviare in judetul Tulcea i-a cam pus pe ganduri pe cei dornici de investitii imobiliare in zona Deltei Dunarii. "Este normal sa existe o anumita reactie din partea cumparatorilor, in special a celor care doreau sa achizitioneze terenuri in Maliuc si Ceamurlia, mai ales ca acolo nu se poate intra", ne-a declarat Ionela Verban, reprezentantul unei agentii care opereaza in tot judetul Tulcea. Efectul il resimt mai ales agentiile imobiliare din zona Deltei Dunarii, care si-au inghetat tranzactiile. "In acest moment, totul este blocat. Lumea nu vinde, dar nici nu cumpara", ne-a declarat, la randul sau, Florentin Bazgan, reprezentantul altei agentii tulcene. Oricum, toamna nu este cel mai bun sezon pentru asemenea investitii. "Este normal, pentru ca cei mai multi turisti sosesc in zona primavara si vara. Multi se gandesc sa investeasca aici tot in aceeasi perioada", adauga agentul.
Cotatiile bat pasul pe loc

Si vizionarile de proprietati au incetat, deocamdata. Programarile telefonice continua insa, iar oamenii isi vad mai departe de afacerile lor. Palma o bat numai dupa ce lucrurile vor reveni la normal. "Chiar avem o cerere din partea unui client pentru zona Maliuc - Crisani", mai spune Ionela Verban. Si vanzatorii isi trimit in continuare ofertele catre agentii. Preturile - nici vorba sa coboare, dupa cresterea pe care au inregistrat-o in ultimele luni. Metrul patrat pentru terenurile situate in intravilan costa astazi intre 10 si 50 de euro, in timp ce pamantul din extravilan poate fi cativa euro. In Ceamurlia exista zone unde terenul din extravilan costa chiar sub un euro/mp. Cumparatorii se inghesuie in general pentru pamantul din intravilan, pe care sa-si poata construi o casa de vacanta.

Afacerile imobiliare, dependente de imagine

Nu este decat o problema de comunicare, atrage atentia Emil Giurgiu, presedintele Camerei de Comert Imobiliar din Romania. "Aparitia gripei aviare in cele doua localitati din judetul Tulcea va avea o influenta limitata si temporara asupra afacerilor cu terenuri daca va fi corect mediatizata", ne-a declarat Giurgiu.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri