Rimobi, divizia de real estate a grupului RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, are ca principal obiectiv pentru 2010 vanzarea integrala a celor 120 de apartamente din cadrul proiectului Theresianum, din orasul Sibiu. Restul proiectelor anuntate raman deocamdata doar pe hartie.
Proiectul Theresianum, amplasat in cartierul Terezian din Sibiu, cuprinde 120 de apartamente si a fost finalizat la sfarsitul anului trecut. Pana in prezent au fost vandute 42 de locuinte, dintre care 30 prin programul guvernamental Prima Casa.

Astfel, planurile Rimobi s-au schimbat fata de jumatatea anului trecut, cand reprezentantii companiei anuntau ca vor livra cate un proiect rezidential in fiecare an, pe lista mai fiind si o cladire de birouri, ce urma a fi dezvoltata in Bucurestii Noi.

„Obiectivul principal pentru 2010 este sa vindem integral apartamentele din complexul Theresianum. La nivel de dezvoltare, in acest an vom monitoriza atent toate oportunitatile, necesitatile potentialilor clienti si in general evolutiile pietei, pentru a ne adapta cat mai bine proiectele ulterioare la cerintele reale”, a declarat, pentru Wall-Street, Mariana Radu (foto), CEO al diviziei Rimobi.

Tot pentru a se adapta mai bine la cerintele pietei, Rimobi a recompartimentat proiectul din Sibiu la scurt timp dupa lansare, renuntand la apartamentele cu suprafete prea mari in favoarea celor cu una si doua camere. Astfel, de la 97 de unitati, proiectul a ajuns sa cuprinda 120.

In ceea ce priveste proiectele viitoare, acestea raman in continuare doar pe hartie, existand varianta sa fie redesenate.

“Nu am stabilit inca data la care vom reincepe lucrarile de constructie. Consider ca in acest moment conditiile pietei nu sunt favorabile deocamdata debutului unor noi proiecte. Mai mult, este posibil ca aceasta criza pe care am traversat-o sa fi modificat tipul de cerere in piata si ma refer atat la sectorul rezidential, cat si la cel de birouri”, a adaugat Mariana Radu.

Pe langa proiectul Theresianum (foto jos), planurile Rimobi includeau in urma cu doi ani dezvoltarea unui proiect rezidential cu 135 de apartamente, pe strada Fizicenilor din Capitala si o cladire de birouri cu 12 etaje in Bucurestii Noi.

Theresianum este dezvoltat pe o suprafata de 4.157 mp si este format din trei blocuri, cu cate patru etaje si mansarda. Lucrarile de constructie au inceput in primavara anului 2008, iar investitia totala a fost estimata la sapte milioane de euro. Preturile depasesc 61.000 euro in cazul apartamentelor cu trei camere.

Alaturi de Rimobi, din grupul RTC mai fac parte Diverta (retail de carte, jocuri video, muzica, film, IT si papetarie), Rafar (retail haine, incaltaminte si cosmetice in franciza), Proffice (distributie de produse office), Ramiro (distributie de carte, media si jucarii), Sistec (dezvoltare si integrare solutii software), TCE-Curiero (cargo, curierat), Flaro (productie subansamble de plastic, mobilier si produse de birou) si Sebra (francize din industria ospitalitatii).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri