Numarul autorizatiilor de constructie eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut anul trecut la 48.833, cu 20,1% mai putin decat in anul precedent, se arata intr-un comunicat de al Institutului National de Statistica (INS).
Astfel, scaderi semnificative s-au inregistrat anul trecut in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-3.015 autorizatii), Centru (-1.974 autorizatii), Sud-Muntenia (-1.884 autorizatii) si Nord-Est (-1.797 autorizatii), informeaza NewsIn.

De asemenea, potrivit INS, in luna decembrie 2009, s-au eliberat 3.509 autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 1,3% fata de luna noiembrie 2009 si in scadere cu 9,2% fata de luna decembrie 2008. Dintre acestea 67,2% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o usoara crestere a numarului de autorizatii de constructie eliberate pentru cladiri rezidentiale in cinci regiuni de dezvoltare, respectiv: Sud-Muntenia (+63 autorizatii), Vest (+38 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (+31 autorizatii), Nord-Est (+28 autorizatii) si Sud-Est (+10 autorizatii). Scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Centru (-65 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-41 autorizatii) si Nord-Vest (-18 autorizatii).

Totodata, potrivit INS, in luna decembrie 2009, s-au eliberat cu 356 mai putine autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale decat in aceeasi luna a anului precedent, scadere reflectata in aproape toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante scaderi au fost in regiunile de dezvoltare: Centru (-172 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-73 autorizatii), Nord-Vest (-71 autorizatii) si Sud-Muntenia (-37 autorizatii).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri