Activitatea sectorului de constructii din Romania a urcat in decembrie cu 6,9% fata de noiembrie, fiind cel mai mare avans din Uniunea Europeana, insa fata de decembrie 2008, constructiile au scazut cu 7,1%, marcand al optulea declin din UE, potrivit datelor publicate de Eurostat.


In noiembrie, Romania avea a treia scadere a constructiilor din UE, de 18,9% fata de aceeasi luna din 2008, potrivit datelor revizuite in crestere.

In afara de Romania, sigura tara a UE care a inregistrat un avans al constructiilor fata de luna anterioara a fost Spania, cu o crestere de 6,2%. In schimb, cele mai mari declinuri au fost raportate de Slovacia (-11,3%), Slovenia (-8,1%) si Bulgaria (-7,9%).

Activitatea de constructii a crescut in decembrie cu cate 0,5% fata de noiembrie atat in UE, cat si in zona euro.

Fata de aceeasi luna din 2008, constructiile au scazut in Romania cu 7,1%, in timp ce pe ansamblul UE declinul a fost de 3,3%, iar in zona euro de 3,1%.

Eurostat, care a centralizat date pentru 13 din cele 27 de state membre, arata ca sectorul constructiilor a inregistrat in decembrie scaderi in 10 state membre si a crescut in trei fata de aceeasi luna din 2008. Astfel, cea mai mare crestere a fost in Spania, de 7,5%, urmata de Polonia (+2,5%) si Cehia (+2,3%).

In schimb, cele mai mari scaderi au fost raportate de Bulgaria (-33,3%), Slovacia (-19,7%) si Slovenia (-18,8%).

Constructiile de cladiri au scazut in ultima luna din 2009 cu 4,9% fata de decembrie 2008 in UE si cu 4% in zona euro, in timp ce constructiile de inginerie civila au crescut cu 5% in UE si cu 1,4% in zona euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri