Producatorul de electrocasnice Whirlpool Romania si-a mutat sediul intr-o cladire de birouri amplasata pe soseaua Pipera nr. 4, unde a inchiriat o suprafata de 700 mp, a anuntat compania de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank, intermediarul tranzactiei.
In ultimii zece ani, Whirlpool Romania a avut biroul in complexul Iride Business Park, amplasat pe bulevardul Dimitrie Pompei si detinut de fondul austriac de investitii Immoeast. Noul sediu se afla in cladirea Aurel Vlaicu Office Building, situata pe soseaua Pipera nr. 4 si dezvoltata de compania Room Development.

„Whirlpool a inchiriat o suprafata de 700 mp in cladirea Aurel Vlaicu Office Building, contractul de inchiriere fiind semnat pe o perioada de cinci ani. Pe langa birouri, a mai rezervat 15 locuri de parcare”, a declarat, pentru Wall-Street, Claudia Suhan (foto), senior consultant in cadrul The Advisers/Knight Frank.

In zona de centru-nord a Capitalei, chiriile pentru spatiile de birouri variaza intre 14-17 euro/mp/luna, potrivit consultantului imobiliar.

Motivele pentru care Whirlpool a decis sa isi mute sediul dupa o perioada de zece ani petrecuta in Iride Business Park au fost reprezentate de accesibilitate, spun reprezentantii companiei. Astfel, in ultimii trei ani, din cauza dezvoltarilor execesive de cladiri de birouri pe bulevardul Dimitrie Pompei, accesul a devenit mai mult decat dificil, strabaterea sa durand zeci de minute.

„O solutie pe care compania a aplicat-o in ultimii doi ani a fost de a propune angajatilor sa opteze pentru un orar de munca flexibil, insa cu timpul s-a constatat ca orele de varf sunt predominante si nici orarul flexibil nu reduce timpul de deplasare inspre si de la birou”, a explicat Mioara Bolozan, marketing manager al Whirlpool Romania.

Aurel Vlaicu Office Building are o suprafata inchiriabila de aproape 2.500 mp, dezvoltata pe sapte etaje si a fost finalizata in toamna anului trecut. Whirlpool va ocupa primele doua etaje ale cladirii.

La nivel global, Whirlpool Corp., cel mai mare producator de electrocasnice din lume, a anuntat ca profitul net pentru trimestrul al patrulea din 2009 a crescut de peste doua ori, la 95 milioane dolari, in contextul in care vanzarile au revenit in America de Nord.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri