Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank, a incasat anul trecut un salariu de aproape 35.000 euro de la fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI), in cadrul caruia ocupa functia de presedinte.
Alaturi de Dan Pascariu (foto), din consiliul director al NEPI fac parte, printre altii, Martin Slabbert, managing director al NEPI, si Steven Van Den Bossche, co-fondator al BelRom.

Veniturile anuale incasate de seful UniCredit Tiriac in 2009 au fost de 34.984 de euro, cu 55% mai mari fata de cele incasate in anul 2008, se arata in raportul financiar al NEPI.

Fondul de investiii NEPI este, in prezent, unul din cei mai activi investitori din piata imobiliara, in ultimele sase luni finalizand doua tranzactii: preluarea European Park Braila pentru 63 milioane de euro si locatiile Auchan si Bricostore din Pitesti, in schimbul a 21 milioane de euro.

Recent, NEPI a decis sa vanda inapoi grupului Avrig 35 o cladire de birouri din Constanta, inchiriata de catre banca Raiifeisen, valoarea tranzactiei fiind estimata la 5,8 milioane de euro.

Pe langa conducerea fondului de investitii NEPI, Dan Pascariu mai este activ in piata imobiliara prin intermediul companiei Romfelt Real Estate, unde detine o participatie de 7,38%. Romfelt Real Estate este dezvoltatorul proiectului Doamna Ghica Plaza, care cuprinde 616 apartamente si a necesitat o investitie de 75 milioane de euro.

Alaturi de Pascariu, printre actionarii companiei Romfelt Real Estate se numara Adrian Lustig (10,83%), Cristian Sima (9%) si avocatul Calin Andrei Zamfirescu (4,94 %), potrivit datelor de la Registrul Comertului. O participatie de 44,85% este detinuta de compania slovaca de investitii Aktiva Nalozbe.

Din luna iunie 2007, Dan Pascariu este presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank. In plus, este membru ne-executiv in Consiliile de Administratie ale subsidiarelor de leasing, investment banking ale Grupului UniCredit in Romania.

In primavara anului 2008, Pascariu estima, legat de evolutia pietei imobiliare, ca pretul terenurilor ar putea sa coboare pe fondul iesirii investitorilor speculativi, iar chiriile pentru cladirile de birouri vor scadea in anul 2009.

Citeste mai multe despre Profetiile lui Dan Pascariu, UniCredit Tiriac Bank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri