Fondurile de investitii au manifestat de la inceputul anului un interes crescut pentru companiile aflate in insolventa, insa instabilitatea mediului politic si masurile de austeritate anuntate de Guvern au redus drastic acest interes, punand investitorii intr-o stare de expectativa, a declarat Nicolae Rusu, partener senior al Casei de Insolventa Transilvania.
“De la inceputul anului, am observat un interes mai intens din partea fondurilor de investitii pentru companiile aflate in procedura de insolventa, in special pentru unitatile de productie a bunurilor de stricta necesitate, dar si pentru proiectele imobiliare. Din pacate, acest interes a inceput sa scada din luna mai, dupa anunturile mediului politic”, a explicat Nicolae Rusu (foto), partener senior al Casei de Insolventa Transilvania, in cadrul evenimentului Lex Atelier organizat firma de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

Printre societatile de care se ocupa Casa de Insolventa Transilvania se numara: Leonardo, Flanco, Boom TV, Diverta si, mai nou, TCE Logistica (parte a grupului RTC).

Un alt motiv pentru care fondurile de investitii au adoptat o atitudine de expectativa este reprezentat de o posibila scadere a preturilor din sectorul imobiliar.

“Fondurile de investitii sunt in tatonare. Exista discutii pentru preluarea unor participatii in cadrul a diferite companii, inclusiv din domeniul imobiliar, insa investitorii cred ca pot obtine un deal mai bun, asa ca asteapta. Evident, ei ar oferi dobanzi mai mari comparativ cu cele oferite de banci”, a adaugat specialistul in insolventa.

Si Marian Dinu, managing partner al casei de avocatura DLA Piper, declara recent ca bancile isi doresc sa gaseasca o solutie pentru companiile aflate in dificultate, dar se observa reticenta din partea prezumtivilor investitori. In opinia sa, daca la inceputul anului exista o efervescenta in piata de fuziuni si achizitii (M&A), acum ”optimismul de iarna-primavara s-a evaporat".

De asemenea, Cristian Ustinescu, seful departamentului de investitii al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, spunea de curand ca efectele masurilor de austeritate anuntate de Guvern se vor face simtite in piata investitiilor imobiliare la sfarsitul anului, cand apetitul investitorilor va scadea.

La inceputul anului, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) si Casa de Insolventa Transilvania (CITR) au stabilit o colaborare ce are ca scop consolidarea pozitiei CITR pe piata procedurilor de insolventa si cresterea cu 15% ponderii NNDKP in activitatea serviciilor de consultanta juridica in cazurile de insolventa.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri