Indicele imobiliar care va fi publicat de Institutul National de Statistica (INS) la sfarsitul lunii masoara evolutia trimestriala a preturilor pentru locuinte fata de anul 2009, aratand cum au evoluat preturile proprietatilor rezidentiale in primul trimestru al anului.
“Indicele masoara evolutia trimestriala a preturilor proprietatilor rezidentiale fata de 2009, anul de incepere a anchetei. Cu alte cuvinte, acest indice arata cu ce procent au crescut preturile proprietatilor rezidentiale in trimestrul I 2010 comparativ cu anul 2009. In momentul publicarii celorlalte trimestre, cumparatorul poate observa si evolutia preturilor intre doua trimestre consecutive”, ne-au explicat reprezentantii Institutului National de Statistica.

Pe de alta parte, indicele lansat de portalul imobiliare.ro indica o scadere anuala, aratand ca preturile apartamentelor la nivel national au scazut cu 1,2% in luna mai fata de aceeasi luna a anului trecut.

Indicele imobiliar oficial va fi publicat pentru prima data pe 29 iunie, sub forma unui comunicat de presa, urmand sa fie publicat in mod constant in publicatia INS.

“Buletinul statistic de preturi va fi publicat la un termen de 95 de zile dupa terminarea trimestrului de referinta. Evolutia preturilor va fi prezentata pentru: total proprietati rezidentiale; total apartamente: apartamente Bucuresti; apartamente restul tarii; total case individuale; case individuale mediu urban si case individuale mediu rural”, au adaugat reprezentantii INS.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri