Turnul de birouri Nusco Tower, amplasat la intersectia strazii Barbu Vacarescu si soseaua Pipera, care are o suprafata de 17.000 de metri patrati, a fost inchiriat in proportie de 60% pana in prezent, potrivit oficialilor companiei.
Cladirea de birouri, cu o inaltime de 19 etaje, este detinuta de grupul italian Nusco, cu activitati in imobiliare si in productia de usi si ferestre.

„In acest moment, Nusco Tower se afla aproape de finalizare, se lucreaza la finisajele de interior. Lucrarile de constructie au fost reluate cu o mica intarziere la inceputul anului din cauza vremii nefavorabile”, spune Michele Nusco (foto), CEO si actionar al grupului italian.

Constructia cladirii, in care s-au investit circa 50 de milioane de euro, a inceput in aprilie 2008, iar finalizarea imobilului era planificata initial pentru aprilie 2010

La un pret mediu de inchiriere de 16 euro/mp, grupul Nusco va incasa 272.000 lunar din chirie, in cazul in care gradul de ocupare va fi de 100%. La un grad de ocupare de 60%, grupul va incasa lunar circa 162.000 euro.

In conditiile in care nivelul chiriei va fi pastrat constant, iar gradul de ocupare va fi tot timpul de 100%, italienii isi vor recupera in aproximativ 16 ani investitia pe care au alocat-o pentru Nusco Tower.

Finantarea proiectului a fost realizata atat din surse proprii, cat si dintr-un credit obtinut de la UniCredit.

Grupul are in desfasurare si alte lucrari imobiliare. Printre acestea se numara proiectul rezidential Nusco Residential - un imobil cu 40 de apartamente destinate segmentului mediu-lux, amplasat in pe strada Luca Stroici.

„Lucrarile la proiectul rezidential Nusco Residential au fost demarate la inceputul acestui an, iar termenul de finalizare este inceputul lui 2012. Grupul mai are in plan pentru anul viitor dezvoltarea unui alt imobil de spatii de birouri de clasa A in zona Barbu Vacarescu, cu o suprafata inchiriabila de 18.000 mp si 12 etaje, care va necesita o investitie estimata la aproximativ 25 milioane de euro . De asemenea, planurile companiei includ si dezvoltarea unui proiect rezidential de 400 de apartamente in cartierul Pantelimon, destinat segmentului mediu”, spune Nusco.

Valoarea investitiei pentru proiectul Nusco Residential era estimata in 2009 de Michele Nusco la sase milioane de euro.

Grupul a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 23 de milioane de euro, din care business-ul de usi si ferestre, Pinum Doors & Windows, a reprezentat 65%.

“Cifra de afaceri a Pinum Doors & Windows a fost de 15 milioane de euro in 2009, din care 10 milioane euro reprezinta vanzarile pe piata interna, iar 5 milioane de euro reprezinta valoarea exporturilor, care s-au diminuat cu 10% fata de 2008”, incheie Michael Nusco.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri