Chiriile locuintelor din Bucuresti au continua sa scada si in luna iulie, cele mai afectate fiind apartamentele cu trei camere pentru care proprietarii au solicitat chirii mai mici cu 5% fata de luna precedenta, arata o analiza a portalului imobiliar anunturiparticulari.ro.
Chiria medie solicitata pentru o garsoniera a scazut in luna iulie cu 2% fata de luna anterioara. In prezent pentru o garsoniera, proprietarii vor un pret mediu de 246 euro. Raportat la aceeasi perioada a anului trecut, cand pentru o garsoniera se solicita in medie o chirie de 300 euro, in prezent, pretul este cu 17% mai mic, potrivit portalului anunturiparticulari.ro.

Pentru un apartament cu doua camere, chiria medie a fost de 347 euro in luna iulie, in scadere cu 2% fata de iunie. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, chiriile pentru locuintele cu doua camere au scazut cu 18%.

“In lunile de vara, numarul tranzactiilor de pe piata inchirierilor scade, iar acest aspect conduce la scaderi ale chiriilor. Proprietarii incearca sa convinga potentialii chiriasi prin solicitaterea unei chirii ajustate. Tranzactionarea poate ajunge sa se faca la un pret chiar mai scazut decat cel anuntat initial”, explica reprezentantii portalului imobiliar.

Pentru apartamentele cu trei camere, proprietarii au solicitat un pret mediu de inchiriere de 462 euro in luna iulie, mai mic cu 5% fata de luna precedenta. Fata de luna iulie 2009, se observa insa o scadere de 22%.

Singurele cresteri ale chiriilor au fost inregistrate pentru apartamentele cu patru camere, unde oferta este redusa, proprietarii cerand in medie o chirie de 750 euro, cu 13% mai mare fata de valoarea lunii iunie si cu 17% mai mica fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In ceea ce priveste numarul ofertelor, in luna iulie, pe piata inchirierilor au aparut 2.700 de apartamente, cu 4% mai putine fata de luna precedenta, spun cei de la anunturiparticulari.ro.

Anunturiparticulari.ro a fost lansat in anul 2001 de compania Agentie.NET si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri