Casa de avocatura DLA Piper, unul dintre cei mai tineri jucatori din piata de profil, are sediul in cladirea Metropolis Center, amplasata pe bulevardul Iancu de Hunedoara din centrul Capitalei, pe terenul unde in anul 1919 era construita prima tipografie din Bucuresti.
DLA Piper a intrat pe piata locala de avocatura in toamna anului 2008, iar la jumatatea anului trecut compania si-a stabilit sediul central in cladirea Metropolis Center, dezvoltata de austriecii de la Soravia in zona Dorobanti. Casa de avocatura a inchiriat o suprafata de 897 mp de birouri la etajul unu al imobilului, avand optiunea de a mari suprafata cu inca 300 mp.

“Principalele motive pentru care am ales Metropolis Center tin de acces, pozitionare si de diferite facilitati de lucru, precum si de personalitatea aparte a cladirii”, explica Marian Dinu (foto sus), country managing partner DLA Piper.

Povestea cladirii in care au sediul avocatii de la DLA Piper incepe in anul 1919, cand pe terenul aflat pe bulevardul Iancu de Hunedoara era construita prima tipografie din Bucuresti, Cartea Romaneasca. Din vechea tipografie a mai ramas doar fatada de caramida rosie, care a fost conservata cu toate elementele decorative, transformarea sa costandu-i pe cei de la Soravia aproximativ 38 milioane de euro.

„Metropolis Center permite accesul usor cu mijloacele de transport in comun si am putut rezerva un numar rezonabil de locuri de parcare. Un factor important a fost si faptul ca birourile au ferestre mari si astfel angajatii au suficienta lumina naturala, precum si impartirea eficienta a spatiului”, mai spune avocatul.

In cei 897 mp inchiriati de DLA Piper lucreaza 34 de angajati permanenti la care se adauga aproximativ cinci studenti in fiecare vara, care vin pentru stagii de doua luni, ceea ce inseamna o suprafata medie per angajat de peste 26 mp, respectiv 23 mp pe perioada stagiilor.

Contractul de inchiriere a fost semnat pe o perioada de sapte ani, iar pe langa suprafata de birouri inchiriata, au fost rezervate 17 locuri de parcare. Sediul DLA Piper include trei sali sedinta de dimensiune medie, plus o sala mare care poate fi impartita in doua sali mai mici.

La intrarea in birourile DLA Piper, in receptie se gaseste un obiect definitoriu pentru companie, reprezentat de cifra unu.

„La aniversarea unui an de la deschiderea biroului local, agentia DC Communication ne-a propus sa realizam acest obiect decorativ, care avea mai multe semnificatii. L-am mutat apoi in receptie si intre timp a devenit totem-ul nostru, adesea remarcat de cei care ne viziteaza”, explica reprezentantii DLA Piper.

Ce defineste biroul sefului

Amplasat pe unul dintre colturile cladirii, cu ferestre pe doua dintre laturi, biroul lui Marian Dinu are o suprafata de aproximativ 11 mp si este decorat cu mai multe obiecte dragi avocatului.



„Printre lucrurile de care sunt atasat se numara doua stampe japoneze, o lucrare de arta contemporana romaneasca si o schita cu portretul unui avocat (foto jos). Acesta din urma nu are o identitate precisa, pentru mine este anonim, dar personajul are un anumit aer de eleganta, incredere si umor care mi se pare atractiv”, spune Dinu.

Pentru el, biroul ideal nu tine neaparat de facilitatile tehnice sau de decor desi admite ca aceste dimensiuni joaca un rol important. „Biroul ideal este unul accesibil, in care orice membru al echipei stie ca poate intra pentru o intrebare sau nelamurire. De aceea, usa biroului meu este (aproape) tot timpul deschisa”, afirma Marian Dinu.

In ceea ce priveste programul de lucru, seful DLA Piper spune ca lucreaza cate ore sunt necesare pentru ca la sfarsitul zilei sa fie multumit de ceea ce a realizat, iar clientii si echipa sa sa stie ca lucreaza pentru a gasi solutii la cat mai multe dintre probleme lor, preferabil toate. „In tot cazul, asta inseamna multe ore”, incheie Dinu.

Metropolis Center are o suprafata de 29.500 mp si cuprinde o cladire de birouri clasa A cu sapte etaje (11.000 mp), o galerie comerciala amplasata la parterul cladirii (2.000 mp), un aparthotel de 4 stele (Starlight Suiten Hotel) si o parcare subterana cu 186 de locuri.

Alaturi de DLA Piper, printre chiriasii cladiri se numara si Citroen Romania, Parexel International, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Advent International, Soravia Romania si Happy Tour. Complexul mai gazduieste un supermarket Mega Image si o curatatorie Eco Fresh.

Birou de companie este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri