Sediul din apropierea magazinului Cocor din Capitala al companiei de telecomunicatii Euroweb nu este unul care sa impresioneze prin dimensiuni ori mobilier de designer, insa cu siguranta este un birou in care te simti ca acasa. De altfel, chiar pe una din usile companiei este o fotografie pe care scrie “There's No Place Like 127.0.0.1”, cifrele “127.0.0.1” insemnand „home” (acasa) in limbajul de programare.
Daca in birourile angajatilor poti vedea de la afise mari cu formatia germana Rammstein, pana la fotografii pe care scrie „Liniste. Aici se munceste”, in cel al directorului general Laurentiu Stan (foto) poti gasi tablouri pictate de copiii acestuia sau de catre cei ai angajatilor, un gramofon daruit de sotie sau masinute cumparate din diverse colturi ale lumii.

Euroweb este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii pentru segmentul de business pe piata locala, iar printre clientii companiei cu afaceri de aproape 10 milioane de euro anul trecut se numara Rompetrol, ZTE, Carpatair, Mercedes Benz, HP, IBM, Romstal Leasing, Cetelem sau Societatea Romana de Radiodifuziune.

Biroul companiei se afla in cladirea Nouveau Center, paralela cu Biserica Sfantul Gheorghe Nou de pe strada Lipscani.

Pe suprafata de 820 mp de la etajul al treilea al constructiei care mai are chiriasi si Unicredit Tiriac Bank, Banca Transilvania, Cora, Optaros si Telmap lucreaza 63 dintre cei 82 de angajati ai companiei, acestia avand o medie de varsta de 30 de ani, lucru ce „explica aerul relaxat si prietenos”, afirma Laurentiu Stan.

Initial, spatiul a fost inchiriat pe o perioada de cinci ani, in 2003, ulterior contractul fiind reinnoit anual. Cladirea apartine grupului Tiriac Imobiliare si este administrata de Romprod Trading. Grupul Tiriac a investit aproape zece milioane de euro in acest proiect, pe care l-a finalizat in anul 2002.

„Anul 2003 a fost un moment crucial in istoria companiei. S-a schimbat top managementul (n.red. Laurentiu Stan a devenit directorul general al companiei) si strategia, am intrat pe o linie ascendenta care a dus la cifre in crestere a numarului de angajati si a portofoliului de clienti. Era asadar un moment ideal pentru a schimba apartamentul din zona Pietei Unirii, care ne fusese casa pana la acel moment, cu un sediu nou, impunator, in centrul Capitalei, pentru a fi in mijlocul evenimentelor”, explica seful Euroweb.

Sediul companiei are trei sali de sedinte, dintre care o sala mai mare pentru consiliu si doua mai mici, pentru intalniri departamentale restranse, doua chicinete amenajate pentru pauza de masa, cate una in fiecare aripa a sediului.

Pe de alta parte, sunt inchiriate sase locuri in parcarea inchisa din spatele cladirii, insa parcarea nu reprezinta o problema in zona pentru ca cel putin la orele diminetii sunt suficiente locuri de parcare cu sau fara plata, mai spune Stan.

Chiriile pentru spatiile de birouri din zona Piata Unirii variaza intre 12-18 euro/mp, in functie de vechimea si specificatiile tehnice ale cladirilor, precum si de momentul in care a fost semnat contractul de inchiriere.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri