HVB Bank Romania a aranjat refinantarea prin Bank Austria Creditanstalt a centrului Iulius Mall din Timisoara, cel mai mare compex comercial din zona de vest a tarii, prin acordarea unui imprumut pe o perioada de 10 ani, in valoare de 50 milioane EURO.

Iulius Mall este un proiect ambitios, singurul complex comercial de asemenea dimensiuni din zona Timis si a judetelor invecinate. Situat foarte aproape de centrul Timisoarei, Iulius Mall ofera aproximativ 30.000mp de suprafata inchiriabila. Complexul va gazdui 200 de magazine, restaurante, un supermarket, un patinoar, o sala de fitness si un cinema multiplex. Parcarea are o capacitate de peste 1500 de locuri. Realizarea proiectului a durat 18 luni.

Acest complex comercial este al doilea proiect de asemenea anvergura al omului de afaceri Iulian Dascalu proprietarul singurului mall construit pana acum in zona Moldovei Iulius Mall Iasi.

Iulius Mall Timisoara reprezinta o etapa in dezvoltarea companiei Iulius Group, in cadrul strategiei corporative de realizare a unui lant national de shopping mall-uri. Ne bucura faptul ca in Romania segmentul de real estate este din ce in ce mai bine reprezentat prin pachete de finantare corespunzatoare si expertiza din partea specialistilor bancilor. Si intr-adevar, HVB Bank confirma acest fapt, a declarat Iulian Dascalu, Presedinte Iulius Group.

HVB Bank are nu numai resursele necesare pentru a sustine proiecte de anvergura, dar si dorinta de a sprijini initiativele din acest domeniu de afaceri. Credem ca Iulius Mall se va dovedi o confirmare a potentialului mare de dezvoltare al pietei imobiliare din zona de vest a tarii. Si suntem mandri ca am putut contribui, din nou, printr-un credit flexibil, la realizarea unui proiect-reper, menit sa deschida drumuri, declara Dan Pascariu, Presedinte HVB Bank Romania.

HVB Bank este unul dintre liderii de pietei romanesti a finantarilor de real estate, ce si-a consolidat in mod constant pozitia atat prin flexibilitatea creditelor, cat si prin selectarea atenta a clientilor sai. Finantator de proiecte distinse cu numeroase premii, HVB Bank este consecventa in strategia sa de a sprijini in continuare dezvoltarea pietei imobiliare din Romania, prin acordarea de finantari pe termen lung, in conditii avantajoase. Experienta, precum si abordarea inovativa a finantarilor imobiliare ofera bancii capacitatea unica de a le asigura clientilor sai solutii ajustate in functie de nevoile si asteptarile acestora.

La finalul lunii august, BA-CA si Banca Tiriac au finalizat tranzactia ce va duce la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac. Noua banca va detine cea de-a patra pozitie pe piata bancara romaneasca, cu active totale de 2,5 miliarde EUR, cu 81 de unitati, peste 760.000 de clienti si o cota de piata de aproximativ 8%. Din noiembrie, HVB Bank Romania si Banca Tiriac sunt subsidiare ale noului UniCredit Group. Cu active totale de 770 miliarde EUR, la finalul lui iunie 2005, i cu o capitalizare de pia de 54 de miliarde EUR, noul UniCredit Group a devenit unul dintre cei mai importani juctori de pe piaa european a serviciilor financiare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri