Consiliul Local Oradea a aprobat saptamana aceasta contractarea de catre municipalitate a unui imprumut de peste 10 milioane de euro pentru realizarea infrastructurii parcului industrial si a unui credit de 20 de milioane de lei de catre Electrocentrale pentru achizitionarea de combustibil pentru termoficare, potrivit Mediafax.

Consilierii locali din Oradea au aprobat marti, cu unanimitate de voturi, in sedinta ordinara, contractarea de catre Primaria Oradea a unui imprumut in valoare de 10,3 milioane de euro in vederea realizarii lucrarilor de infrastructura in parcul industrial Eurobussines de pe Soseaua Borsului.

Imprumutul va fi luat de la banca austriaca Hypo Noe Gruppe Bank AG, care a fost desemnata prin licitatie publica.

Perioada de rambursare a creditului este de 12 ani de la expirarea termenului de trei ani de gratie, iar rambursarea se va face in 24 de rate semestriale a cate 431.000 euro.

Realizarea infrastructurii de apa, canalizare, gaz, energie electrica si drumuri din parcul industrial presupune o investitie de 23,7 milioane de euro. Din aceasta suma, municipalitatea si-a propus sa atraga un grant in valoare de 9,6 milioane de euro din fonduri europene, diferenta urmand sa fie sustinuta prin creditul bancar in valoare de peste zece milioane euro si fonduri proprii alocate lucrarilor.

Tot in sedinta de marti, alesii oradeni au aprobat contractarea de catre societatea Electrocentrale a unui credit in valoare de 20 de milioane de lei, cu conditia ca municipalitatea sa garanteze integral imprumutul.

Conform raportului de specialitate anexat proiectului de hotarare, masura a trebuit luata pentru ca Electrocentrale nu mai poate lua noi imprumuturi pentru ca a utilizat toate formele de garantare de care dispunea.

Prin urmare, ultima solutie a fost ca termocentrala sa ia imprumutul, iar municipalitatea sa garanteze pentru el cu bilete la ordin.
Prin aceasta masura CET va avea la dispozitie 20 de milioane de lei din necesarul de 23 de milioane de lei pentru asigurarea incalzirii pe timpul sezonului rece, suma urmand sa fie rambursata in termen de 30 de luni.

Electrocentrale Oradea inregistra, la data de 31 octombrie 2010, datorii de 72,8 milioane de lei numai pentru credite, dobanzi si majorari de intarziere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri