La ultimul etaj al unei cladiri interbelice din centrul Capitalei isi are sediul compania de cercetare de piata Future Marketing, restul etajelor fiind ocupate de casa de avocatura Bostina si Asociatii, care a cumparat imobilul in urma cu trei ani.
Cladirea in care au sediile casa de avocatura Bostina si Asociatii si Future Marketing a fost finalizata in anul 1946, lucrarile de constructie fiind incepute in anii '30. De-a lungul timpului, cladirea a fost folosita ca imobil de locuinte, camin studentesc si sediu de banca.

Future Marketing ocupa o suprafata de circa 220 mp in cladirea din strada Jean Luis Calderon. Imobilul a fost achizitionat in vara anului 2007, pentru 3,5 milioane de euro, renovat si consolidat in perioada 2008-2010, valoarea investitiei totale ridicandu-se la aproape sase milioane de euro.

“Imi plac lucrurile clasice, elegante. Nu ne-am dorit o cladire moderna de birouri, ci una cu poveste. Asta a fost provocarea: sa salvam o cladire istorica”, povestea in vara Doru Bostina, avocat coordonator.

Cladirea a fost insa extinsa cu un etaj, ocupat in prezent de compania Future Marketing, detinuta de Ioana Bostina (foto), sotia avocatului Doru Bostina. Future Marketing s-a mutat in noul sediu in luna iunie 2010, dupa incheierea lucrarilor de amenajare a biroului, care au durat sase luni si au necesitat o investitie de circa 100.000 euro.

Particularitatea biroului Future Marketing este reprezentata tocmai de “tineretea” spatiului dintr-o cladire interbelica. O cerinta care a trebuit respectata in amenajarea spatiului a fost prezenta unei note de veselie si de creativitate in orice incapere.

“Am vrut sa nu te simti ca intr-o fabrica. Sediul este ca si natura activitatii noastre”, explica Ioana Bostina.

Primul sediu al companiei a fost intr-un apartament cu doua camere, amplasat pe Calea Dorobanti. A urmat apoi mutarea in vila istorica aflata pe Aleea Alexandru, in apropiere de Piata Victoriei. Inainte de a opta pentru spatiul ocupat in prezent, Ioana Bostina a luat in calcul si spatiile disponibile din cladirile noi de birouri.

“In cladirile de birouri noi nu am gasit spatii mici, ci suprafete prea mari pentru activitatea noastra, prea scumpe si numai «open space”, afirma oficialul Future Marketing.

In cei 220 mp ocupati de Future Marketing lucreaza in prezent 14 angajati. Biroul mai include si o sala de focus group si o sala de sedinte pentru 24 de persoane, amplasata la ultimul etaj, aceasta fiind folosita si de avocatii Bostina si Asociatii. Tot la etajul sase se afla si o terasa in aer liber.

“Avem cea mai moderna sala de focus grup. In ceea ce priveste spatiul folosit pentru call center, acesta cuprinde patru statii si se poate extinde”, spune Ciprian Dumitru, managing parter al Future Marketing.

Cei doi parteneri ai companiei petrec intre 10 si 12 ore la birou. Biroul Ioanei Bostina are circa 40 mp si este definit, la fel ca si intregul sediu, de tablourile pictorului Septimiu Capatina. In total, in sediul firmei se afla 12 tablouri.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri