FC Barcelona (Spania) si Manchester United (Marea Britanie) se vor bate in aceasta seara, in cadrul finalei UEFA Champions League (UCL), cea mai importanta competitie forbalistica interclubluri din Europa, pentru un castig total de 126 de milioane de euro, arata un studiu comandat de MasterCard, sponsorul oficial al competitiei.
Totodata, echipa care va pierde finala va primi 73 de milioane de euro, cu trei milioane de euro mai mult decat la editia precedenta.

“FC Manchester United impotriva FC Barcelona este finala la care viseaza toti pasionatii de fotbal, mai ales ca aceste echipe din Anglia si Spania sunt doua dintre cele mai valoroase din lume. Ele vor castiga in total 200 milioane de euro, aceasta finala devenind cea mai profitabila din istoria UEFA Champions League”, a declarat profesorul Simon Chadwick, coordonatorul studiului.

Inainte de Jocurile Olimpice de anul viitor si Jocurile Paralimpice, se preconizeaza ca Londra, capitala Angliei si gazda evenimentului, va avea un castig de 52 milioane de euro.

Nu doar Londra va beneficia de pe urma finalei, ci si orasul clubului invingator, care ar putea castiga 18 milioane de euro, datorita unei cresteri a turismului si cheltuielilor locale.

Finala va stimula, de asemenea, activitatea economica, dincolo de granitele Angliei si Spaniei.

Economia Europei, pe scara larga, se asteapta sa fie impulsionata de un castig de aproximativ 100 milioane de euro, intrucat milioane de suporteri vor viziona meciul in baruri si isi vor cheltui banii pe bunuri de larg consum, in timp ce pariurile vor creste pe intreg continentul.

Raportul mai arata ca finala UCL de sambata va atrage un interes fara precedent din partea tarilor din America Latina.

In total sunt 12 jucatori latino-americani in cele doua echipe finaliste. In plus, se considera ca 40% din populatia Americii Latine are origini spaniole, ceea ce inseamna ca interesul de pe continent va atinge noi recorduri anul acesta.

“Aceste considerente, coroborate cu dimensiunea populatiei si puterea unor economii ca Brazilia, ne indreptatesc sa credem ca impactul economic si comercial al finalei UEFA Champions League in America Latina va fi comparabil cu cel din Europa”, a mai spus profesorul Chadwick.


Sursa foto: UEFA
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri