Cele mai mari sanse de a-si gasi un loc de munca o au absolventii de electronica, instalatii si limbi si literaturi straine, arata un studiu realizat de site-ul de recrutare BestJobs.
“La nivel mondial clasamentele privind facultatile includ in mod obligatoriu criterii ce se refera la parcursul profesional al absolventului imediat dupa incheierea cursurilor. Din pacate in Romania nu exista aceste date, fapt ce contribuie la dezechilibrul de pe piata muncii: multi absolventi pe specializari ce nu sunt cautate de catre angajatori sau prea putini specialisti in domenii in care se recruteaza puternic”, spun reprezentantii site-ului.

Pe urmatoarele pozitii in preferintele angajatorilor in ceea ce priveste potentialii angajati se numara absolventii de constructii, mecanica, chimie, automatica si calculatoare. Alte specializari cautate de companii sunt fizica, telecomunicatii, psihologie si transporturi.

"Candidatii interogati in cadrul unui sondaj privind motivul pentru care au ales sa urmeze o facultate au raspuns, in marea lor majoritate, ca acesta a fost gasirea unui job mai bun. Sondajul realizat in randul angajatorilor demonstreaza ca nu este suficient sa ai studii superioare, importanta fiind si facultatea absolvita", mai spun reprezentantii BestJobs.

Totodata, un sfert dintre angajatori au spus ca nu evita absolventii unor anumite universitati, 25% nu vor sa angajeze absolventi ai unor universitati particulare, in vreme ce 46% ocolesc absolventi Spiru Haret.

Topul absolventilor preferati de angajatori, in functie de facultatea urmata, a fost realizat atat prin sondaj aplicat la peste 100 de companii, cat si prin interpretarea datelor legate de facultatile cautate de catre angajatori in baza de CV-uri a site-ului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri