Companiile de pe piata locala au cele mai importante planuri de angajare din 2008 si pana in prezent, in conditiile in care 28% dintre angajatori se asteapta la o crestere a personalului in trimestrul al treilea, arata cel mai recent studiu realizat de Manpower, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de recrutare.
“Asteptarile privind activitatea de angajare sunt cele mai puternice din ultimii trei ani, fiind determinate de un grad ridicat de optimism ce caracterizeaza angajatorii din sectoarele Industria Prelucratoare si Constructii”, considera Valentin Petrof, country manager al Manpower Romania.

Doar 8% dintre companiile de pe piata locala se asteapta la diminuari in ceea ce priveste numarul de angajati, in vreme ce 63% nu anticipeaza nicio schimbare in structura personalului.

Previziunea neta de angajare (diferenta dintre procentul firmelor care estimeaza o crestere a numarului de angajari si procentul companiilor care estimeaza o scadere a volumului de angajari) de 20% este cea mai optimista din trimestrul al patrulea al lui 2008 si pana in prezent si una din cele mai puternice perspective din regiunea EMEA.

"De asemenea, se observa semne de imbunatatire a activitatii de angajare la nivel regional si la nivel de sectoare, indicand faptul ca angajatorii sunt din ce in ce mai increzatori in revenirea pietei fortei de munca. Dat fiind acest context, ne asteptam sa vedem din ce in ce mai multe miscari pe piata, intrucat foarte multi inidivizi au asteptat semne de revenire inainte de a reincepe cautarea unui loc de munca ori a unor noi oportunitati", spune Petrof.

Cele mai importante planuri de angajare sunt raportate de angajatorii din Sud-Est, unde perspectiva neta de angajare se ridica la 35%. Cresteri ale volumului de personal sunt anticipate atat in Nord-Vest, cat si in Sud, unde sunt raportate previziuni de 23%, iar angajatorii din Vest prognozeaza ca piata muncii va fi caracterizata de un climat activ in ceea ce priveste angajarile, cu o perspectiva de 22%.

Un climat stabil privind angajarile este previzionat atat in Sud-Vest, cat si in Centru, unde previziunea se situeaza la 18%.

Studiul a fost realizat recent, pe un esantion de 765 de angajatori de pe piata locala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri