Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Din Ziarul Financiar aflam ca cel putin 110.000 de romani s-au angajat anul trecut cu contracte de munca in regim part-time, in conditiile in care numarul de salariati a scazut cu 151.000 in perioada decembrie 2009 - decembrie 2010. Numarul de romani care lucreaza cu program partial de lucru a depasit un milion de persoane pentru prima data in ultimii cinci ani (perioada pentru care exista statistici oficiale).

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a aratat ca, de exemplu, o depreciere a monedei nu duce la stimu­larea exporturilor si la scaderea impor­turilor in primele 6-12 luni. Explicatia sefului bancii centrale poate fi percepu­ta si ca un raspuns indirect la nemul­tumirile exportatorilor privind nivelul cursului de schimb, scrie Financiarul.

Avand in vedere estimarile privind modul in care va fu modificata taxa pe poluare, presedintele Ford Romania este de parere ca, in curand, va fi mult mai greu de comercializat o masina second-hand inmatriculata in Romania inainte de 2007.

“Nu stiu ce spuneti cititorilor dar, eu daca as avea un Focus din 2006 l-as vinde astazi. Acum nu este taxat, iar viitorul proprietar ar putea sa il mai foloseasca sase-sapte ani inainte de a vinde din nou. Eu m-as grabi sa vand. Le-am spus si dealerilor nostri: «de ce nu va chemati clientii care au cumparat masini inainte de 2007 si sa le propuneti sa faca ceva chiar acum? Vindeti acum»", a declarat Jan Gijsen, intr-un interviu acordat Capital.

Money.ro publica un articol intitulat “Care a fost primul job al bogatilor Romaniei”. Astfel, Camelia Sucu, absolventa a Facultatii de Medicina, in prezent una dintre cele mai cunoscute femei din mediul de afaceri autohton, proprietara Class Living, business din industria mobilei de lux, si-a dedicat trei ani din viata punand diagnostice si prescriind retete la spitalul Victor Babes.

Chiar daca oficial am iesit din recesiune, romanii inca cer amanarea ratelor bancare. “Acceptam amanarea ratelor atunci cand clientul dovedeste ca i s-a diminuat sursa veniturilor, iar pana la data solicitarii de amanare a ratelor nu a intrerupt platile catre banca. Conditiile nu sunt mai stricte decat anul trecut”, a precizat Letitia Popa, sef serviciu marketing - piata si produse in cadrul Bancii Italo Romena, citata de DailyBusiness.ro.

Doar cei care au platit taxa din decembrie 2010 pana acum ar putea primi 30% din valoarea ei. Ministerul Mediului, Lászlo Bórbély a declarat ca masura va fi aplicata dupa ce Guvernul va adopta modificarile privind taxa de poluare pentru masinile second-hand, anunta Adevarul.

Pentru colosul Oltchim Ramnicu Valcea, ultimii 20 de ani n-au insemnat altceva decat un lung sir de finantari, scutiri de la plata TVA sau a altor taxe, ori garantii de stat pentru credite externe, informeaza Evenimentul zilei.

In toata aceasta perioada, compania a fost condusa de directorul Constantin Roibu. Dupa un program de investitii in valoare de 371 milioane de euro intins pe durata a 13 ani, bani proveniti din credite de retehnologizare garantate in general de stat, Oltchim continua sa produca pierderi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri