Presedintele Romaniei a lansat un atac dur la adresa Regelui Mihai, fost conducator al tarii, acuzandu-l ca este responsabil pentru Holocaust in Romania si numindu-l "sluga la rusi", scrie Washington Post, in editia electronica de joi, mentionand ca aceste afirmatii i-au "socat" pe romani, potrivit Mediafax.
Intr-un interviu pentru postul B1 TV, de miercuri seara, Traian Basescu a afirmat ca, intrucat Mihai era sef al statului in timpul regimului maresalului Ion Antonescu - premier din 1940 pana in 1944, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial - si el ar trebui considerat responsabil pentru moartea a aproximativ 280.000 de evrei si 11.000 de tigani, noteaza Washington Post, preluand o stire Associated Press.

Fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu a declarat ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu despre Regele Mihai reprezinta un fals istoric si o lipsa de eleganta la adresa unui fost sef de stat.

"Exista doua perspective din care trebuie sa privim aceste declaratii, una este din punct de vedere istoric. In acest sens, declaratia presedintelui reprezinta un fals istoric. Pe de alta parte, din punct de vedere cetatenesc, este o declaratie lipsita de eleganta la adresa unui fost sef de stat, al unui predecesor, daca vreti" , a declarat Cioroianu, fost ministru de Externe si istoric.

El a spus ca este absolut convins ca dorinta cetatenilor este aceea ca liderii sa se respecte intre ei, adaugand ca si din aceasta perspectiva afirmatiile sefului statului au fost nepotrivite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri