Persoanele pasionate de jocuri de noroc vor putea paria online si la firme inregistrate in Romania, Ministerul Finantelor Publice elaborand un proiect de act normativ care modifica normele legislatiei privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, scrie Mediafax.
Legislatia romaneasca nu permite in prezent, dar nici nu interzice, jocurile online transfrontaliere, insa nu permitea organizarea jocurilor online de catre companii din Romania.

Noile norme de reglementare dau posibilitatea organizarii in Romania de jocuri de noroc prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet, telefonie fixa si telefonie mobila.

Pentru organizarea jocurilor de noroc online, firmele trebuie sa plateasca o taxa de 10% din incasari, dar nu mai putin de 400.000 de lei daca jocul este de tip bingo sau 5% din incasari, dar nu mai putin de 250.000 lei daca jocurile sunt in cota fixa (pariuri).

Celelalte tipuri de jocuri de noroc online sunt taxate cu 1,5% din venituri, dar cel putin 400.000 lei.

Documentul prevede ca pentru jocurile de noroc de tip bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii online sau telefonie, procentul de premiere din totalul rulajului incasarilor va fi de minimum 60% si maximum 80% si va fi constituit pe fiecare joc obisnuit, cu exceptia jocurilor la care se acorda premii speciale, atunci cand se va respecta doar procentul minim.

Pentru a intra in vigoare, noile norme trebuie sa fie aprobate de Parlament.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri