Liderii postasilor se intalnesc cu ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, pentru a le prezenta solicitarile si solutiile pentru cresterea profitului Postei Romane, amenintand ca, daca pana la sfarsitul anului veniturile companiei nu se majoreaza cu 20%, intrerup activitatea.
Cei aproximativ 1.500 de postasi care protesteaza in fata Ministerului Comunicatiilor au zece solicitari pe care le vor prezenta ministrului Valerian Vreme, scrie Mediafax.

Astfel, postasii cer revenirea asupra deciziei unilaterale conducerii companiei de reducere a programului de lucru lunar cu doua zile, renuntarea la procesul de desfiintare a OPRM-urilor, prezentarea in regim de urgenta a unui plan concret de crestere lunara a veniturilor companiei fata de perioada similara a anului 2010 care sa conduca la o crestere a veniturilor cu minim 20% in luna decembrie 2011 fata de luna decembrie 2010. Planul de crestere trebuie sa aiba obiective concrete si cuantificabile lunar, etape de realizare, responsabili, termen si sanctiuni pentru persoanele responsabile de nerealizarea cifrelor asumate.

De asemenea postasii cer stabilirea unui calendar de plata a tuturor obligatiilor banesti asumate de companie fata de salariatii ei, initierea in regim de urgenta a procedurii de achizitie pentru materiale de curatenie, rechizite, imprimante, formularistica, folosirea celor cateva sute de agenti de vanzari pe care i-a angajat compania in ultimii ani prin stabilirea unui volum minim de venituri pe care sa-l aduca fiecare dintre ei.

Protestestarii mai solicita reprezentantilor Ministerului implicarea in actiunea de lobby politic pentru gasitrea de solutii in vederea redresarii economice a companiei, sistarea tuturor cheltuielilor companiei care nu contribuie direct la aducerea de venituri.

Sindicalistii dau ca exemplu miile de kilometri pe care le parcurg lunar persoane cu functii de conducere care au in dotare masini de la Posta Romana cu combustibil platit de companie sau sute de mii de euro platiti lunar (peste pretul pietei) pentru inchirierea de spatii.

Ultimele doua puncte pe lista revendicarilor se refera la sistarea procesului de organizare si reorganizare a companiei cu singur efect lupta pentru posturi, stabilirea unei strategii pe termen scurt si mediu pentru stabilizarea Postei Romane pe piata serviciilor postale din Romania.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din Posta Romana, Matei Bratianu, care este si parlamentar PSD a declarat, marti, ca angajatii din Posta sunt pregatiti sa opreasca voluntar lucrul daca nu se iau masuri urgente. "Pana la 31 decembrie veniturile companiei ar trebui sa creasca cu 20% fata de anul trecut pentru a permite 10% majorarea salariala si 10% investitii. Pentru a se realiza acest lucru ar trebui ca veniturile companiei sa creasca in fiecare luna cu 5% si vom monitoriza acest lucru iar daca nu se va intampla asa vom continua protestele angajatii fiind pregatiti chiar sa intrerupa voluntar activitatea", a spus Bratianu.

In jurul orei 10.30 aproximativ 100 de sindicalisti au plecat sa protesteze in fata companiei Postei Romane timp de o ora, urmand sa se intoarca in Piata Constitutiei unde cei 1.500 de protestarii au autorizatie pana la ora 13.00.

Protestatarii au purtat pancarte in timpul protestului pe care scrie "Ne-ati mintit c-o sa muncim, ne fortati ca sa murim", "Ne-ati ciuruit de cand guvernati Romania", "Guvernul ne ureaza trai decent si moarte sigura".

Presedintele BNS - confederatie din care face parte sindicatul postasilor - le-a transmis un mesaj celor de la conducerea companiei ca oamenii nu mai au incredere in ei, ca nu-i mai vor. "Nu va mai vrem, nu mai avem incredere in managementul de stat, se schimba intr-una directori si nu se face nimic", a spus Costin.

Liderul BNS a amintit si de concurenta privata a Postei Romne care se face cu bani mai putini astfel ca e normal ca Posta Romana sa-si piarda clientii".

La randul sau Matei Bratianu a spus ca directorii politici de la Bucuresti fac presiuni si dau telefoane pentru a cere listele cu cei care sunt liberi marti pentru a-i pedepsi. Bratianu le-a propus protestatarilor ca de acum inainte sa protesteze cu cagule pe fata pentru a nu putea fi recunoscuti si pedepsiti.

De asemenea, el i-a sfatuit pe toti cei asupra carora se fac presiuni sa informeze liderii de sindicat pentru a putea fi facute plangeri penale impotriva celor care ii ameninta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri