CFR Cluj a primit suma de 18,412 milioane de euro din participarea in editia trecuta a grupelor Ligii Campionilor, devenind astfel echipa din Romania cu cele mai mari premii incasate in urma evolutiilor din aceasta competitie, se arata intr-un raport dat publicitatii, de forul european, potrivit Mediafax.
CFR Cluj a ocupat locul 4, cu patru puncte, in Grupa E a Ligii Campionilor, din care au mai facut parte formatiile Bayern Munchen, AS Roma si FC Basel. Suma incasata de clujeni de la UEFA este formata din bonusul de participare in faza grupelor (3,9 milioane de euro, acelasi pentru toate echipele), bonusul de meciuri (3,3 milioane de euro, acelasi pentru toate echipele), bonusul de performanta (800.000 victoria, 400.000 egalul, in total 1,2 milioane de euro) si "market pool" (10,012 milioane de euro).

Aceasta este cea mai mare suma primita vreodata de o echipa din Romania in urma participarii in cupele europene. Precedentul record apartinea Unirii Urziceni, care in sezonul 2009/2010 al Ligii Campionilor si apoi in 16-imile de finala ale Ligii Europa a incasat in total 18.188.113 euro.

Unirea Urziceni a obtinut din participarea in grupele Ligii Campionilor suma de 17.720.000 de euro impartiti astfel: 3,8 milioane de euro - bonusul de participare in grupele Ligii Campionilor, 3,3 milioane de euro - bonus de participare la fiecare din cele sase meciuri din faza grupelor, 2,4 milioane de euro - bonusul de performanta pentru cele opt puncte castigate in grupa G si 8,22 milioane de euro - reprezentand valoarea comerciala a pietei televizuale ("market pool").

De asemenea, pentru participarea in 16-imile de finala ale Ligii Europa, unde a fost eliminata de FC Liverpool, Unirea Urziceni a primit inca 468.113 euro, din care 180.000 de euro pentru prezenta in aceasta faza a competitiei si 280.113 euro reprezentand "market pool".
In sezonul trecut, clujenii au depasit la capitolul bani primiti de la UEFA echipe mai bine cotate, cum ar fi Werder Bremen (17,456 milioane de euro), Benfica Lisabona (11,834 milioane de euro), Auxerre (13,72 milioane de euro), Spartak Moscova (13,713 milioane de euro) sau Ajax Amsterdam (12,328 de milioane de euro).

Cea mai mare suma a obtinut-o finalista competitiei, Manchester United - 53,2 de milioane de euro, aceasta fiind urmata de campioana Europei, FC Barcelona - 51 de milioane de euro.

In total, echipele participante in grupele Ligii Campionilor si in fazele superioare au primit 754 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri