Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat ca autoritatea din care vor face parte RATB si Metrorex reprezinta un pas inainte, fiind insa o structura fara calitati de patrimoniu, doar de reglementare si de ordine.
"Aceasta structura este un pas inainte, vom vedea cum va functiona. RATB va ramane in subordinea Primariei, se va transforma in societate comerciala. Noua organizare va aduce un plus de reglementare si de ordine daca isi va face datoria", a spus Oprescu, transmite Mediafax.

Guvernul a aprobat infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti, in subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), cu atributii de reglementare si coordonare a serviciilor de transport public de calatori in Bucuresti si judetul Ilfov.

Autoritatea va fi ordonator tertiar de credite si se va finanta de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, din venituri proprii, din fonduri externe si din alte surse legal constituite.

"Acest organism va functiona si a fost gandit in urma unui studiu facut de Ministerul Transporturilor impreuna cu Banca Mondiala din 2006. Discutiile au continuat din primavara cu expertii FMI, CE si BM, astfel incat infiintarea acestei autoritati a aparut si in scrisoarea de intentie", a declarat secretarul de stat din MTI Alexandru Nazare.

Potrivit secretarului de stat, autoritatea va fi condusa de un director general care va fi numit prin ordin al ministrului Transporturilor, iar schema de personal va cuprinde aproximativ 80 de persoane care vor proveni din redistribuire de la alte institutii publice, precum si din noi angajari.

Proiectul de infiintare a unei autoritati pentru toate tipurile de transport public - cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze sau trenuri regionale - a fost anuntat in martie de ministrul de resort, Anca Boagiu, si asumat de autoritati in relatia cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana.

Boagiu spunea atunci ca infiintarea autoritatii metropolitane va duce la "un echilibru intre transportul de suprafata si cel subteran" si ca investitiile vor fi realizate ca si in prezent, respectiv de catre Primaria Bucuresti, la RATB, si Metrorex, la metrou.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri