In timp ce romanii spun ca sansele de calificare ale Romaniei la Campionatul European din 2012 sunt infime, casele de pariuri se asteapta ca meciul cu Franta sa le aduca cateva zeci de mii de jucatori in agentii. Book-makerii mizeaza pe pariuri in medie de 50 - 80 de lei pe bilet in meciul din aceasta seara, insa nu toti suporterii nationalei sunt de acord cu aceasta cifra.
“In mod clar, meciul Romania – Franta genereaza un interes ridicat in randul pariorilor. Daca ar fi sa comparam, acest meci atrage cam acelasi numar de jucatori ca si o partida a Stelei in cupele europene. Fata de un weekend obisnuit, cu meciuri in campionatele europene, la astfel de partide inregistram un volum cu 30% mai mare de bilete jucate”, a declarat un reprezentant al casei de pariuri Gsbet.

Acesta a mai adaugat ca firma pe care o reprezinta inregistreaza in general “cateva mii” de bilete jucate intr-o zi cu meciuri de calificare ale nationalelor la un turneu final european sau mondial.

Sumele pariate de romani variaza in functie de meciurile pe care se mizeaza. Daca ar fi sa fac o medie, cred ca aceasta ar fi in jurul a 20 de euro/bilet”, explica oficialul Gsbet.

Florin Gongu, directorul de comunicare al Public Bet, spune ca suma medie pariata este in general sub pragul de 50 de lei.

“Sunt insa si destule cazuri in care oamenii mizeaza in functie de cote pentru a nu plati impozit. Mai exact, pariaza astfel incat castigul sa fie sub 600 de lei, pentru a nu mai plati si impozitul la stat”, a declarat reprezentantul Public Bet.

Pe de alta parte, reprezentantii Bet Cafe Arena au mentionat ca pentru acest meci, suma medie pariata este de aproximativ 10 lei. Acestia au explicat ca aproximativ 20% din clienti au indicat Romania ca fiind castigatoare, 15% au mizat pe egal, in timp ce aproape 65% din total au pariat pe o victorie a Frantei.

“Multe bilete contin insa, pe langa acest meci, si alte partide pe care oamenii pariaza in acelasi timp. Bineinteles, clasicul 1x2 este cel mai cautat. Interesante pentru pariori sunt si predictiile referitoare la scor corect, cele mai pariate selectii fiind Romania 2-1 (cota 13.0) si Franta 3-1 (cota 17.0)”, au aratat reprezentantii Bet Cafe Arena. Conform acestora, cea mai mare suma pariata pana in acest moment pe meciul dintre tricolori si nationala cocosului galic a fost de 500 lei.

“Din punct de vedere al pariurilor inregistrate, ne asteptam ca numarul final de pariuri pe aceasta partida sa depaseasca numarul de pariuri plasate pe un derby de traditie al campionatului intern, cum ar fi Steaua – Dinamo sau Rapid – Steaua”, au adaugat reprezentantii Bet Cafe Arena.

O parte dintre suporterii nationalei afirma ca rareori mizeaza mai mult de 20 de lei pe un singur bilet.

“10 lei pun pe biletul cu Romania - Franta, insa am avut destule meciuri in care miza a fost de 3 lei, cu un castig maxim de 12 lei. Ne multumim si cu putin”, spune Ilie Ion, unul dintre suporterii nationalei, in timp ce isi ridica privirea de la o lista de cinci pagini ce contine cotele meciurilor jucate in aceasta seara.

Alaturi de el, un al suporter al Romaniei il completeaza: “Romanii pariaza sub 20 de lei, poate chiar si sub 10 lei de cele mai multe ori. Oricum, un jucator <adevarat> nu pariaza pe meciul cu Franta pentru ca este un meci greu de pronosticat. Nu spun ca e de 1x2, asta ar inseamna ca Romania chiar are sanse sa bata, dar in orice caz ramane un pariu dificil”, mentioneaza Mircea Albulescu, un suporter pe care l-am intalnit in Parcul Cismigiu din Capitala.

Oficialii caselor de pariuri spun ca putini romani pariaza pe nationala tarii noastre, cele mai multe mize fiind facute pe o victorie a Frantei sau pe un meci cu goluri putine.

“La noi s-a pariat mai mult pe goluri putine, sub trei. In aproximativ jumatate din bilete se mizeaza pe clasicul 1x2, insa totodata am remarcat un interes in crestere pentru pariurile derivate: pe marcatori, pauza/final, handicap, etc. ”, spune Florin Gongu.

“Interesul jucatorilor nu reflecta si latura nationalista. Putini au pariat cu inima pe acest meci. Majoritatea merg pe mana Frantei”, spune reprezentantul Gsbet.

Si afirmatiile facute de suporteri sprijina aceasta teorie.

“Nici nu ne putem gandi ca batem Franta. Este ceva de domeniul miracolului. Nu avem cu cine. Eu nici nu as vrea sa batem pentru ca m-am saturat de Dragomir, Sandu si toata gasca de la federatie. Chiar daca batem, sanse de calificare nu avem, am ajuns in ultimul hal, la mana Bosniei”, spune Albulescu.

Un alt suporter este increzator in Victor Piturca, antrenor “meserias”, insa nu si in jucatorii nationalei.

“Piturca e un profesionist, ale el problemele lui dar e clar antrenor. Problema e ca nu avem cu cine sa jucam. Cu cine atacam ? Doar cu Marica ? Atacul nostru e un singur jucator. Pe fiecare pozitie trebuia sa avem 5-6 jucatori”, considera Dinu Stanciu.

1. Ce pronostic aveti pentru meciul Romania Franta?




Cele mai multe pronosticuri date de microbisti indica un scor de 1-0 sau 2-0 in favoarea Frantei, cei mai optimisti asteptanduse la un egal cu goluri.

In ceea ce priveste debutul Romaniei pe National Arena, suporterii sunt multumiti de calitatea stadionului, insa nu si de gaura data de acesta in bugetul public.

“30% din costul total e <comisionul> baietilor destepti. Stadionul se putea face fara probleme si cu 70% din banii care s-au consumat. Nu ma duc la meci pentru ca nu are miza reala. Chiar daca batem, sanse de calificare sunt mici. Pretul biletelor nu mi se pare exagerat”, spune Albulescu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri