27% dintre romani declara ca sunt total de acord cu proiectul Catedralei Neamului, 34% sunt mai degraba de acord in timp ce 29% sunt impotriva sau mai degraba impotriva, iar 10% nu au o opinie, potrivit datelor Fundatiei Soros Romania din iunie 2011 in cadrul cercetarii “Religie si comportament religios”.
In ceea ce priveste sursele de finantare pentru constructia Catedralei Neamului, 32% dintre respondenti au ales ca varianta de raspuns ca Biserica ar trebui sa suporte integral cheltuielile constructiei Catedralei Neamului, iar 26% spun ca cea mai mare parte a fondurilor ar trebui sa fie din banii Bisericii.

De cealalta parte, doar 20% sunt de parere ca majoritatea finantarii ar trebui sa fie publica, in timp ce numai 10% dintre romani cred ca proiectul ar trebui sa fie integral finantat de stat.

Proiectul Catedralei are mult mai multi sustinatori in mediul rural decat in cel urban, iar sprijinul pentru proiect creste odata cu cresterea varstei si scade semnificativ daca nivelul de educatie este mai ridicat.

Bucurestiul gazduieste cel mai mare numar de incedisi cu privire la construirea Catedralei, precum si un numar de sustinatori mult mai mic decat la nivel national: doar 49% se declara de acord cu proiectul, in timp ce 25% sunt impotriva, iar 26% nu au inca o parare conturata.

In ansamblu, parerea romanilor despre sursele generale de finantare ale Bisericii Ortodoxe a suferit modificari consistente in ultimul deceniu: daca in anul 2000, 74% dintre romani erau de parere ca Biserica Ortodoxa trebuie finantata din bani publici, in iunie 2011, doar 54% mai erau de acord, partial sau total, cu aceasta modalitate de finantare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri