Phileas Fogg, personajul creat de Jules Verne in 1873, a avut nevoie de 80 de zile pentru realiza ocolul lumii intr-un balon, dar, datorita tehnologiei moderne, se poate face acest lucru in doar un minut, scrie DailyMail.
James Drake, un profesor de stiinta din Statele Unite, a utilizat aproximativ 600 de fotografii, realizate de pe Statia Spatiala Internationala (ISS) si postate pe site-ul The Gateway to Astronaut Photography of Earth, pentru a reda o calatorie in spatiu de numai 60 de secunde.

Calatoria incepe de deasupra Oceanului Pacific si continua peste America de Nord, America de Sud si Antartica. Este vizibila atat ionosfera pamantului, cat si stelele din galaxia noastra.

ISS se deplaseaza la aproximativ 220 mile deasupra suprafetei pamantului si reprezinta a 11-a statie orbitala artificiala locuibila lansata in istorie. Statia este de asteptat sa ramana in functiune pana la cel putin in 2020 si poate duce la 2028.

Pe data de 2 noiembrie anul trecut, ISS a marcat a zecelea an de ocupare umana continua, fiind lansata acum 11 ani, pe 31 octombrie 2000. Pe data aniversarii, statia orbitala navigase deja 1,5 miliarde de mile, echivalentul a 57,361 orbite in jurul pamantului.

Sursa foto: DailyMail



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri