Antonie Solomon, primarul orasului Craiova, a declarat, la conferinta de inaugurare oficiala a mallului Electroputere Parc, ca este fericit ca in sfarsit investitorii au pus din nou Craiova pe lista lor de prioritati si ca atitudinea de asteptare a altor jucatori este gresita, intrucat criza nu mai poate fi considerata un val, ci o apa statatoare.
“Craiova muncitoreasca trebuie sa se transforme intr-o Craiova comerciala. Sunt fericit ca acesti investitori au pariat pe Romania si inaugureaza astazi o investitie de 90 de milioane de euro. Mi-a fost teama ca vcor fi doar vorbe sau ca vor incepe constructia si nu vor mai avea bani sa o termine. Insa investitorii nu trebuie sa mai astepte, e limpede ca aceasta criza nu este un val, ci o apa statatoare”, a spus Antonie Solomon (foto), la deschiderea oficiala a Electroputere Parc, primul mall din Craiova.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv pe data de 3 martie, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual. El a fost eliberat din arest pe 8 septembrie, prin decizia Curtii de Apel Galati.

Compania belgiana K&S Developments, controlata de doi actionari ai BelRom, a finalizat pe 19 noiembrie prima etapa a mallului Electroputere Parc, inaugurarea oficiala avand loc pe 9 decembrie.

Aceasta etapa este compusa dintr-un hipermarket Auchan, care a cumparat un spatiu de 15.000 mp inchiriabili, si o galerie comerciala de 28.000 mp inchiriabili, printre chiriasii careia se numara: C&A, LC Waikiki, New Yorker, Deichmann, Leonardo, Domo, Douglas, Takko, Kenvelo si Intersport.

“Avem 64 de magazine operationale si speram ca pana la 15 martie 2012 sa avem 80 de magazine. Tot in primavara vom finaliza si etajul unu, unde se va afla zona de restaurante. Din aceasta cladire vom incasa chirii de 5-6 milioane de euro/an”, a declarat Steven Vas Den Bossche, actionar al K&S.

Printre magazinele care vor fi deschise in primavara lui 2012 se numara cele ale grupului Inditex (Zara, Bershka, Pull & Bear), care a inchiriat 4.000 mp si H&M, care va ocupa 1.600 mp.
In vara anului viitor vor fi deschise si magazinele Decathlon , Altex si Norauto, a caror constructie este in desfasurare, iar la sfarsitul lui 2012 va fi inaugurat cinematograful, in prezent purtandu-se negocieri cu doi operatori.

Sursa foto: Primaria Craiova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri