Partidul Poporului fondat de Dan Diaconescu a urcat pe locul trei in sondaje, cu circa 9% din preferintele celor care au o opinie formata cu privire la vot, potrivit unui analize a Fundatiei Soros Romania.
Chestionati cu privire la participarea la vot, doar 47% dintre respondenti au raspuns ca vor merge cu siguranta sa voteze, iar 24% ca probabil vor merge. 8% au raspuns ca probabil nu vor vota, in timp ce 18% ca sigur nu vor vota.

In ceea ce priveste preferintele electorale, doar 49% dintre cetateni au o opinie formata cu privire la cu cine vor vota.

Dintre acestia, 55% prefera USL, iar PDL obtine 18 procente din preferintele de vot ale respondentilor. Pe locul trei, cu 9%, se afla Partidul Poporului Dan Diaconescu. Cel de-al patrulea partid care ar trece de pragul electoral este UDMR, cu 7%.

Doar 32% dintre respondenti dau un raspuns concret la o intrebare deschisa privind intentia de vot pentru presedinte.

Pe primele locuri se afla singurii candidati anuntati, Crin Antonescu cu 31% si Dan Diaconescu cu 14%.

In acelasi timp, nici un membru PDL nu este mentionat spontan de mai mult de
1% dintre cei chestionati.

Analiza Fundatiei Soros Romania in cadrul programului Studii Electorale Romanesti arata ca optimismul romanilor se afla la cea mai joasa cota din ultimii cincisprezece ani.

Astfel, 82% dintre romani spun, in noiembrie 2011, ca directia in care se indreapta tara este gresita si doar 12% cred ca tara noastra se indreapta intr-o directie buna.

Scena politica, marcata de pesimism si lipsa de interes pentru alegeri

In Bucuresti, ponderea celor care resping hotarat participarea la alegeri si au un dezinteres ridicat fata de viata politica este dubla fata de media nationala – aproape o treime dintre bucuresteni spun ca nu vor vota.

USL este preferata in mai mare masura de persoanele afectate de criza, dar si de persoanele cu venituri medii.

De asemenea, are o pozitie mai buna intre persoanele cu studii superioare decat intre cele cu studii medii sau scazute.

Persoanele cu venituri mari sunt semnificativ mai inclinate sa voteze cu partidul de guvernamant, la fel si persoanele care nu au fost direct afectate de criza economica.

Partidul lui Dan Diaconescu este sustinut de persoane de peste 55 de ani si are succes cu precadere in randul persoanelor cu educatie scazuta si cu venituri mai mici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri