Presedintele Traian Basescu a sustinut ca statul nu poate fi necompetitiv sau corupt, ci are un partener, iar acesta este mediul privat, precizand totodata ca nu muta la nimeni responsabilitatea, dar ca aceasta trebuie impartita si asumata de ambele parti, potrivit Mediafax.
"Competitivitatea unei tari nu poate fi data numai de Guvern si administratie. Sectorul privat este parte a indicatorilor de competitivitate a unei tari", a declarat presedintele Basescu.

Seful statului a intrebat cum a contribuit sistemul bancar la competitivitatea Romaniei. "Cat de competitiva a fost analiza in finantarea aproape fara limita? Cat de competitiv este sa dai credite cu buletinul?", a adaugat Basescu.

El a mai spus ca exista si alte exemple, cum ar fi Nokia, Ford sau "marile consultante cu nume mari din Romania care in buna intelegere cu constructorul dau ministerului facturi mai mari cu 50%".

Presedintele a apreciat ca si coruptia tine de doua parti, el subliniind ca nu muta la nimeni responsabilitatea, dar ca aceasta trebuie "impartita si asumata".

Traian Basescu a aratat ca un functionar nu poate fi corupt daca nu exista cineva care sa dea mita, la fel cum un minister nu poate plati cu 50% mai mult pentru un contract daca nu exista un consultant care sa faca o expertiza in acest sens.

"Sa iesim din ipocrizie. Daca exista coruptie, singur statul nu poate fi corupt, are un partener. Statul nu poate fi singur neperformant. Are un partener si acesta este economia privata", a sustinut presedintele Basescu.

El a subliniat ca asumarea responsabilitatii trebuie facuta de ambele parti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri