Lucrarile de consolidare si restaurare a cazinoului din Constanta vor fi derulate pe o perioada de 24 luni, valoarea totala aprobata a investitiei ridicandu-se la 39,2 milioane lei, conform indicatorilor tehnici ai proiectului aprobati, miercuri, de Guvern, informeaza Mediafax.
Investitia va fi finantata prin bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

In toamna anului trecut, cazinoul a fost trecut din administrarea Primariei municipiului Constanta in cea a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru a fi consolidat si restaurat prin Compania Nationala de Investitii, subordonata ministerului.

Dupa finalizarea lucrarilor, cazinoul va fi predat pentru administrare Consiliului Local Constanta si va fi redat circuitului public.

In luna mai a anului trecut, primarul municipiului Constanta, Radu Mazare (PSD), anunta ca doreste sa vanda cazinoul dupa ce a incetat contractul cu firma care concesionase acest obiectiv in urma cu patru ani.

Anuntul lui Radu Mazare a starnit un val de reactii din partea prefectului judetului Constanta, Claudiu Palaz, a democrat-liberalilor constanteni si a doua asociatii civice, care s-au opus vanzarii monumentului.

Cazinoul, aflat pe faleza, pe bulevardul Regina Elisabeta din Constanta, reprezinta una dintre cladirile emblema ale orasului.

Constructia acestuia a inceput in jurul anului 1904, planurile initiale fiind intocmite de catre arhitectul Petre Antonescu, care a proiectat o cladire al carei stil arhitectonic se inspira din traditiile artei romanesti. Dupa terminarea fundatiilor insa, planurile au fost schimbate, Primaria incredintand modificarea acestora unui arhitect elvetian, Daniel Renard.

Obiectivul, construit in stil Art Nouveau, a fost terminat in 1910, fiind inaugurat in 1911.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri