Cu o avere de 16 miliarde de dolari, Rinat Ahmetov este cel mai bogat om din Ucraina, dar si printre cei mai avuti din intreaga lume.

[Update 3 - 16:28] „Vreau sa urez Romaniei ca economia sa creasca, iar oamenii de aici sa aiba parte de o viata buna, de un salariu bun, de o viata normala", a declarat Ahmetov pe Aeroportul Baneasa, inainte de decolare.

Miliardarul a mai precizat ca i-ar placea ca o echipa din Romania si Sahtior Donetk sa se intalneasca in fazele superioare ale Europa League.

[Update 2 - 16:10]
Rinat Ahmetov a parasit, in jurul orei 16.00, spitalul in care este internat Mircea Lucescu. La iesirea din spital, Ahmetov a declarat:

„Am vorbit cu Mircea Lucescu, il pregateau pentru operatie. Le multumesc mult doctorilor care il ajuta, se comporta foarte profesionist. Totul se face astfel incat Mircea Lucescu sa fie pe teren cat mai repede. Cu siguranta ne vom intalni in curand pentru ca voi veni din nou sa-l vizitez", a spus miliardarul.

El a subliniat ca mesajul principal pe care il are de transmis este acela ca Mircea Lucescu va ramane antrenorul principal al Sahtior Donetk. „Sunt convins ca Sahtior Donetk va castiga noi trofee sub comanda lui Mircea Lucescu. Doctorii vor face tot posibilul ca Mircea Lucescu sa se intoarca in Ucraina", a afirmat patronul Sahtior Donetk.

Ahmetov a mai spus ca perioada de recuperare ar putea dura intre patru si sase saptamani.

„Doctorii il pregateau pentru operatie, dar el vorbea doar de fotbal. Nu a intrebat nicio secunda despre starea lui de sanatate. Fotbalul e in inima sa si traieste doar pentru fotbal", a mai spus Rinat Ahmetov.

Mircea Lucescu este supus astazi unei interventii chirurgicale, pentru a indeparta din cavitatea toracica o cantitate mai mare de lichid acumulata sub dren. [Mircea Lucescu, supus unei interventii chirurgicale].

[Update 1 - 14:00] Miliardarul Rinat Ahmetov (foto) a aterizat pe Aeroportul Baneasa, in jurul orei 13.30. El a declarat ca Mircea Lucescu nu va fi transportat catre un spital din Ucraina intrucat antrenorul are incredere in medicii romani. Ahmetov a multumit doctorilor din Romania si si-a exprimat increderea in competenta acestora.

„Mircea Lucescu este roman si are incredere in medicii romani", a afirmat Ahmetov.


Miliardarul este patronul Sahtior Donetk, echipa antrenata de Mircea Lucescu. Ahmetov a precizat ca are o relatie de prietenie cu antrenorul roman. El a adaugat ca in inima sa nu exista decat o singura echipa - Sahtior Donetk.

Intrebat daca va investi in Romania, raspunsul lui Ahmetov nu a fost tradus clar. "Nu stiu despre business-ul din Romania” - a fost traducerea fotbalistului Razvan Rat.

Fiu de miner, Ahmetov, 45 de ani, s-a nascut la Donetk si a facut primul sau milion din comertul cu carbune si cocs.

El se afla la originea unui adevarat imperiu industrial si financiar - System Capital Management, conglomerat care grupeaza peste 100 de companii, cu venituri de 12,8 miliarde de dolari si circa 200.000 de angajati in 2010.

In aprilie 2011, Ahmetov ocupa locul al 39-lea in topul celor mai bogati oameni din lume, realizat de Forbes. El se afla atunci inaintea fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, dar si a celebrului om de afaceri George Soros.

Anul trecut, Financial Times a anuntat ca miliardarul ucrainian detine cel mai scump apartament din lume. Este vorba despre un penthouse de 221 de milioane de dolari, situat in zona Hyde Park, din Londra.

Ahmetov, cel mai bogat om al Ucrainei va sosi astazi in Romania, in jurul pranzului, pentru a-l vizita pe Mircea Lucescu, internat in spital in urma unui accident rutier petrecut saptamana aceasta in Bucuresti. Antremorul urmeaza sa fie operat, din cauza acumularii de lichid in torace.

Sursa foto: Sahtior Donetk.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri