Protestul din Piata Universitatii a devenit violent dupa ce oamenii au rupt gardurile si au iesit in bulevard, unii aruncand cu pietre si bucati din caldaram in jandarmi, unul fiind ranit. Traficul rutier a fost blocat, potrivit Mediafax.ro.
UPDATE 14:35 Ziua a patra de proteste: Se anunta o noua seara de foc, scrie 9AM.ro. In fata Teatrului National s-au adunat deja 300 de persoane, cei mai multi dintre acestia fiind fosti revolutionari. In jurul orei 14:00, manifestantii au inceput sa scandeze lozinci impotriva lui Traian Basescu si guvernului Boc si solicita alegeri anticipate. Jandarmeria a mobilizat deja forte pentru protestele care ar urma sa aiba loc in aceasta seara in Piata Universitatii.

UPDATE 14:00
Liderul PNL, Crin Antonescu, solicita demisia imediata a Guvernului Boc, deoarece acesta s-a dovedit incapabil si absent in fata evenimentelor din ultimele zile, scrie 9AM.ro. Antonescu a afirmat ca in urmatoarele zile vrea sa organizeze un amplu miting la nivel national, desi nu a mentionat o data exacta.

UPDATE 11:42 Bilantul distrugerilor in Capitala: Primarul Capitalei a convocat comandament de urgenta, luni, de la 9.00, pentru a evalua pagubele in urma protestelor si a dispune masurile care se impun, relateaza 9AM.ro. Duminica cu precadere s-au deteriorat semafoare, s-au vandalizat sediuri de banci si bancomate si au fost rupte gardurile de delimitare a strazilor pe o distanta de 400 de metri, intre Bulevardele Universitate pe I.C. Bratianu.

Totodata, Oprescu a informat ca opt statii ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) au fost distruse: doua de la magazinul Unirii, doua de la Hanul lui Manuc si patru din statia Sf. Gheorghe. A fost distrus si pavajul scarilor Teatrului National Bucuresti, locul cel mai violent al manifestarilor de sambata si duminica, dar si cel din zona Facultatii de Arhitectura Ioan Mincu si din Centrul Istoric. Cincisprezece stalpi de iluminat au fost distrusi si sase semafoare.

UPDATE 11:30
Presa internationala: Protestele din Romania nu dau nici un semn ca s-ar incheia. Protestele care se desfasoara de patru zile in Romania nu dau nici un semn ca s-ar incheia, scrie presa internationala, notand ca manifestatia de duminica seara de la Bucuresti a degenerat, fiind inregistrate incidente violente soldate cu raniti, relateaza 9AM.ro.

UPDATE 23:01
Fortele speciale au intervenit cu tunuri de apa in Piata Unirii din Capitala pentru a-i dispera pe protestatari. Un panou publicitar si un chiosc de ziare din fata magazinului Unirea au fost incendiate de catre tinerii violenti. Mai multe magazine din Piata Unirii au fost vandalizate, iar tinerii au furat mai multe bunuri, anunta RTV.net.

UPDATE 22: 38
Luptele de strada continua pe Bulevardul Bratianu. Huliganii au ridicat baricade din gardurile smulse. Trupele speciale au ripostat dur cu gaze lacrimogene si fumigine, potrivit EVZ.ro. Anumiti protestatari au spart mai multe vitrine in zona Cocor si Centrul Istoric.

UPDATE 22: 33 O persoana din Bucuresti a fost retinuta pentru ca fotografia fara a avea legitimatie de presa, potrivit Hotnews.ro.

UPDATE 22:31
Studentii veniti din Regie s-au retras din Piata Universitatii, dupa ce jandarmii i-au rugat sa paraseasca zona, din cauza incidentelor violente, potrivit Antena3.ro. Liderul studentilor a aratat ca tinerii nu doresc ca actiunea lor sa fie asociata cu cea a ultrasilor prezenti in centru.

UPDATE 22:18
Un numar de 30 de persoane, suporteri ai Universitatii Craiova, ce faceau parte dintr-un grup de circa 70 de protestatari care se indreptau, duminica seara, spre Capitala, pentru a participa la protestele din Piata Universitatii, au fost oprite de catre politisti in Gara Rosiorii de Vede, scrie Realitatea.net.

UPDATE 22:00 Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminica seara, ca incepand de luni liderii Uniunii vor cere si membrilor formatiunilor lor "sa se alature pasnic protestului public".

UPDATE 21:30 Ministrul de Interne Traian Igas a convocat, duminica seara, la MAI, comandamentul pentru situatii de criza ca urmare a evenimentelor inregistrate in ultimele zile in Piata Universitatii, au declarat, pentru Mediafax, surse oficiale.

Incidentele au avut loc in fata Teatrului National. Unii dintre protestari au aruncat cu torte aprinse, cu pietre, cu bucati din caldaram si alte obiecte contondente, in bulevard si spre jandarmi.

Presa internationala relateaza pe larg despre manifestatiile din Romania, notand ca este vorba de cel mai ample proteste de la venirea la putere a presedintelui Traian Basescu, pe fondul starii generale de nemultumire din cauza politicilor de austeritate.

"Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene in cursul protestelor fata masurile de austeritate, cel putin noua persoane fiind ranite", relateaza BBC, explicand ca manifestatiile au izbucnit in semn de solidaritate cu Raed Arafat, extinzandu-se treptat pe fondul nemultumirii generale fata de politicile Guvernului de la Bucuresti.

1. Care credeti ca este principala cauza a protestelor din ultimele trei zile?

2. Considerati ca aceste miscari sociale sunt reale?

3. Credeti ca protestele se vor amplifica zilele urmatoare?





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri