Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) anunta ca sustine cetatenii romani care protesteaza in aceste zile in intreaga tara.

"Ca urmare a nenumarate cereri primite din partea membrilor sai din intreaga lume, Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) doreste sa transmita cetatenilor romani care protesteaza in aceste zile in intreaga tara un mesaj puternic si ne-echivoc de sustinere si un apel la unitate si responsabilitate", se arata intr-un comunicat al LSRS.

Astfel, Liga sustine urmatoarele:

- Miscarile sociale "care au cuprins intreaga tara sunt expresia democratica a unei nemultumiri profunde a romanilor fata de felul in care sunt guvernati. Este clar ca aceste nemultumiri nu sunt legate doar de actuala criza economica, politica si sociala a tarii, ci reprezinta culminarea unor deziluzii acumulate pe parcursul ultimilor 22 de ani".

- Miscarile de strada din Romania "sunt autentice la origine si reflecta un sentiment general al cetatenilor romani. Autenticitatea lor este reflectata nu doar in demonstratii, ci si in sondajele de opinie actuale. In acelasi timp, ramanem atenti la incercarile de manipulare a opiniei publice prin prisma oportunismului politic. Incercarile de politizare ar trebui descurajate ferm, pentru ca, daca se formeaza perceptia ca aceste proteste sunt directionate politic, atunci intreaga miscare va fi compromisa".

Revendicarile principale ale protestatarilor, considerate a fi "legitime, iar a le sprijini reprezinta, inainte de toate, o datorie morala. Legitimitatea este intotdeauna de partea cetatenilor, nu de partea clasei politice. Credem ca democratia si respectul pentru vointa natiunii trebuie impuse cu orice pret intregii clase politice — sunt singurele elemente care pot garanta un viitor sanatos pentru tara noastra. In acest sens, LSRS sustine cererile romanilor pentru o guvernare transparenta, competenta si fundamentata pe principiile democratiei si statului de drept.".

Tinerii trebuie sa joace un rol major in conturarea unui viitor mai bun pentru Romania. "Comunitatea LSRS cuprinde studenti si absolventi pregatiti la cel mai inalt nivel, care au demonstrat prin rezultatele muncii lor atat excelenta si profesionalism, cat si caracter. Acesti membri ai Ligii, alaturi de multi alti tineri din tara si din strainatate, sunt pregatiti sa sustina schimbari pozitive in societatea romaneasca prin expertiza si capacitatile lor, in masura in care acest lucru va fi posibil. Ca prim pas, LSRS a demarat o ampla campanie de consultare a tinerilor experti romani, participanti la Forumul Romania Juna si membri ai comunitatii CÆSAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani), in vederea conturarii unui set de principii si recomandari pentru solutionarea problemelor imediate cu care se confrunta Romania"

Este nevoie imediata de solidarizarea tinerilor romani, atat in tara cat si peste hotare. "LSRS s-a dezvoltat ca o comunitate pe baza principiilor de unitate si solidaritate. Constatam cu satisfactie ca aceleasi principii sunt puse in practica si de actualele miscari de protest, ce reunesc oameni din toate cercurile sociale si cer tuturor partidelor politice indeplinirea obligatiilor care decurg din asumarea unui mandat democratic si reprezentativ. In spiritul unitatii si responsabilitatii fata de un viitor comun, indemnam organizatiile studentesti si de tineret — toti tinerii din Romania — sa isi declare fara echivoc sustinerea fata de miscarile sociale care militeaza in aceste zile pentru cauza democratiei".

La baza tuturor miscarilor sociale trebuie sa ramana principiul responsabilitatii. "Ne inclinam in fata celor care au curajul de a lua atitudine si de a apara adevaratul spirit al democratiei, care spune ca politicienii— din oricare partid — sunt doar primii slujitori ai natiunii, nu conducatorii sau stapanii ei. In acelasi timp, credibilitatea miscarilor de protest depinde de condamnarea ferma a oricaror acte de violenta si adaptarea discursului si revendicarilor la contextul actual al Romaniei. Dialogul rational si constructiv, precum si respectarea legilor in vigoare, reprezinta semnalul cel mai puternic ca cetatenii Romaniei isi doresc si sunt gata sa construiasca o democratie civilizata, autentica".

Obiectivul principal al Ligii este de a apara si promova drepturile si interesele educationale, profesionale, sociale si culturale ale studentilor si absolventilor romani din strainatate, precum si de a sprijini valorificarea contributiei lor la dezvoltarea si modernizarea societatii romanesti pe termen mediu si lung.

LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.

Sursa foto : lsrs.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri