Premierul Emil Boc spune ca a cerut interventia tancurilor pentru operatiunile de deszapezire in cazuri de urgenta. Boc a avut si un sfat pentru soferii care se pregatesc sa conduca pe drumurile inzapezite: luati-va conserve si apa!
"De azi noapte, am dispus in discutiile cu ministrii de Interne si Transporturilor sa utilizeze si infrastructura armatei pentru a ajuta la deszapezire si, acolo unde este posibil, cu masinile sau tancurile cu senile. De asemenea, ii sfatuiesc pe cei care chiar trebuie sa plece la drum in aceste conditii sa isi ia cu ei apa si conserve”, a declarat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, in acest moment, sunt circa 80-100 de masini blocate in zapada.

„Am dispus sa scoatem de la rezervele de stat apa si conserve pentru a veni in sprijinul celor blocati in trafic sau din adaposturi”, a mai adaugat Boc.

De asemenea, Emil Boc a mentionat ca Aeroportul International Henri Coanda este deschis, dar ca sunt 28 de curse anulate. El le-a recomandat celor care intentioneaza sa circule cu avionul sa se intereseze daca respectiva cursa nu este blocata.

Emil Boc a sustinut joi o conferinta de presa, impreuna cu ministrii Transporturilor, Anca Boagiu si Apararii Nationale, Gabriel Oprea, in care s-a discutat despre problemele provocate de zapezile care au cazut in ultimele zile.

Cititi si care sunt principalele drumuri blocate de zapezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri