Ministrul Transporturilor Alexandru Nazare le-a solicitat sefilor de la directiile de drumuri si poduri (DRPD) din regiunile neafectate de vremea extrema sa trimita din utilajele de deszapezire de care dispun in zonele afectate din sudul si sud-estul tarii, pentru a debloca cat mai rapid drumurile, transmite Mediafax.
"Voi avea astfel de discutii frecvent in zilele acestea in care suntem sub incidenta avertizarilor meteo, pentru a fi permanent la curent cu situatia din tara. In momentul de fata CNADNR are 64 utilaje suplimentare, puse la dispozitie gratuit de antreprenorii din domeniul constructiilor pentru regionalele Bucuresti si Constanta si suntem in discutii pentru a dispune de mai multe", a declarat Nazare citat intr-un comunicat.

El a tinut luni o videoconferinta cu directorii directiilor regionale de drumuri si poduri.

Judetele cele mai afectate de caderile de zapada si viscol - Vrancea si Buzau - au primit 21 de utilaje grele suplimentare si respectiv noua astfel de unitati.

"Suntem in contact permanent si cu patronatele din domeniul transporturilor pentru a asigura transporturile de stricta necesitate: alimente, furaje pentru animale, materii prime pentru termocentrale etc, ori prin rute alternative, ori prin deplasarea in coloane insotite de echipaje de politie si utilaje de deszapezire", a afirmat Nazare.

Luni, incepand cu ora 12.00, toate drumurile nationale din judetele Buzau, Ialomita, Galati, Braila, Vrancea, Tulcea si Calarasi au fost inchise din cauza ninsorilor abundente.

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat cod portocaliu de ninsori abundente de luni, ora 12.00 pana marti, ora 2.00, valabil pentru toate judetele din jumatatea sudica a tarii si pentru Dobrogea.

In intervalul mentionat judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Alba, Hunedoara si Timis vor fi sub avertizare Cod galben de ninsori.

Sursa foto: Agerpres.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri