Romania va lasa “Pamantul sa respire” si se alatura astfel proiectului Earth Hour unde intreaga planeta va opri, timp de o ora, orice sursa de lumina care functioneaza, sambata, 31 Martie 2012, intre orele 20.30 - 21.30.
Denumita Earth Hour, manifestarea se desfasoara anual la nivel mondial si isi propune sa determine factorii de decizie guvernamentali, sa recurga la masuri ferme pentru stoparea fenomenului de incalzire globala.

Pentru al patrulea an consecutiv, Reinvent Consulting, companie romaneasca de consultanta in domeniul afacerilor s-a alaturat acestei initiative, prin demararea proiectului "Ora Pamantului", Romania devenind astfel prima tara din lume, dupa tara organizatoare, cu site special dedicat campaniei.

Sub sloganul "Lasa Pamantul sa respire!", se urmareste implicarea institutiilor publice, societatilor din toate domeniile de activitate, precum si a cetatenilor, intr-un demers care sa produca schimbarea mentalitatii asupra mediului inconjurator, printr-un simplu gest de stingere a luminilor si decuplare a echipamentelor electronice aflate in stand-by, pentru o ora.

"Ora Pamantului 2012" va fi marcata incepand cu ora 20.30, in Parcul Izvor, printr-o serie de activitati atractive, organizate de catre Reinvent Consulting, impreuna cu partenerul principal, Romsuintest Peris. Bucurestenii sunt invitati la spectacolul si jongleriile formatiei Crispus, dar si sa isi aduca aminte de jocurile copilariei sau sa participe la diferite concursuri.

Printre institutiile care vor da anul acesta tonul stingerii luminiilor se numara Opera Nationala Bucuresti, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Muzeul National de Arta Contemporana, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Mediului si Padurilor sau Primaria Sectorului 6.

Dezvoltata in 2007, in Sydney, Earth Hour si-a demonstrat utilitatea, prin reducerea consumului de energie electrica cu 10,2 %, echivalent cu scoaterea de pe sosele a peste 48.000 de autovehicule. In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze acest moment iar in 2009, sute de milioane de oameni, din 88 de tari si peste 1000 de orase, au stins lumina pentru a trimite un mesaj puternic despre necesitatea de prevenire a schimbarilor climatice.

In 2011, constiinta a peste 1,3 miliarde de persoane a fost interconectata de strigatul la unison, de o simplitate profunda, ca viata intrece ca prioritate orice altceva.

Foto: ora-pamantului.ro

Tu ce faci de Ora Pamantului? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi!
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri