Deputatul Mihai Boldea a parasit Romania sambata, pe frontiera terestra, el urmand sa fie dat in urmarire generala si internationala, anunta Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).
Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seara, arestarea preventiva in lipsa a lui Boldea, pe care il acuza de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

"In motivarea solicitarii s-au retinut starea de pericol concret pentru ordinea publica raportat la gravitatea faptelor retinute in sarcina sa si existenta unor indicii temeinice potrivit carora inculpatul Boldea Mihail, deputat in Parlamentul Romaniei, se sustrage urmaririi penale", afirma reprezentantii DIICOT intr-un comunicat de presa de miercuri.

Deputatul Mihail Boldea a fost audiat, vineri, in cazul privind inselaciunile cu terenuri din Galati. Sase persoane au fost arestate si alte doua au primit interdictie de a parasi localitatea in acest caz, potrivit Mediafax.

Numele deputatului Mihail Boldea a fost vehiculat in mai multe scandaluri imobiliare si tranzactii controversate cu terenuri si imobile din Galati, o parte din aceste afaceri fiind mai vechi, din perioada cand Boldea era doar avocat in Baroul Galati si nu ocupa o functie publica. In schimb, o alta parte a acestor afaceri in care apare numele lui Boldea au ajuns sa fie cunoscute dupa ce acesta a fost ales deputat.

Activitatea politica a lui Mihail Boldea a inceput in anul 2002, atunci cand s-a inscris in PD. El a devenit liderul organizatiei judetene de tineret a PD Galati in 2004, iar in anul 2008 a fost ales deputat din partea PDL. Ulterior, relatiile sale cu partidul au devenit tensionate, acuzand de mai multe ori lipsa de democratie din partid si cerand chiar demisia premierului Emil Boc.

La finele lui 2011, Boldea a demisionat din PDL, iar dupa ce a activat o scurta perioada ca independent in Parlament, el a activat in grupul parlamentar UNPR. In prezent, Boldea este parlamentar neafiliat.

Afacerile lui Mihail Boldea

Mihail Boldea - parlamentarul acuzat de DIICOT pentru fals si inselaciune - nu si-a declarat interesele in mai multe afaceri pe care le-a fondat in Galati, orasul sau natal. Potrivit riseproject.ro, cele mai recente afaceri infiintate de Boldea sunt specializate in producerea de energie si, respectiv, agricultura, scrie Rise Project. Numele sau apare ca asociat inca in trei companii active (Sun Park Energy, Prime International si Agrigal Fruct SRL), dar declaratia de interese a deputatului nu le include. In varsta de 36 de ani, Boldea este de profesie avocat. In aceasta calitate, el a mai omis in 2008 sa treaca in declaratiile de interese si avere participatiile pe care le detinea atunci in alte companii.

La acel moment, Mihail Boldea figura ca asociat in firmele CSV Axaexchange SRL (care opera mai multe case de schimb valutar in orasul Galati), Prime International SRL (activitati imobiliare) si Axa Convert SRL (comert). Domeniul imobiliar este cel care i-a adus acum probleme penale, deputatul fiind acuzat de catre DIICOT ca este liderul unui grup infractional organizat implicat in tranzactii imobiliare ilegale si spalare de bani. Unul dintre cei invinuiti in dosarul Boldea este afaceristul local Marian Gurau, partener cu Boldea in afacerea cu energie Sun Park Energy, nedeclarata de deputat in niciuna dintre declaratiile de interese de dupa anul 2010 (de cand functioneaza firma). Nici deputatul Boldea, nici afaceristul local nu au putut fi contactati de Rise Project. Primul este dat disparut de procurori care i-au perchezitionat azi locuinta, dupa ce Camera Deputatilor i-a ridicat marti imunitatea parlamentara, scrie riseproject.ro.

Conexiuni cu lumea interlopa. Printre acuzatiile procurorilor se numara si spalarea de bani proveniti din traficul de persoane si droguri ale unor personaje din lumea interlopa. Boldea si asociatii ar fi creat tranzactii imobiliare fictive pentru a splala banii interlopilor din Galati.

Pentru obtinerea unor importante proprietati in orasul Galati, avocatul Boldea a folosit, potrivit procuorilor, mai multe metode: fabricarea unor antecontracte de vanzare-cumparare pe baza carora sa obtina apoi titluri de proprietate, in instanta, pentru interpusii sai, sau obtinerea de titluri de proprietate prin uzucapare (procedura juridica prin care o persoana poate revendica o proprietate daca a locuit 30 de ani intr-o locuinta fara sa-i fie tulburata posesia), desi terenurile aveau in realitate proprietari.

Consilier local PDL. Printre cei inselati, in 2008 de gruparea Boldea se numara, potrivit procurorilor, si consilierul local Radu Gheorghe, zis 'Taranul', coleg cu deputatul Boldea in organizatia PDL Galati pana in toamna anului trecut. Pe baza unor procuri notariale fabricate, complicii lui Mihail Boldea au incercat sa-i vanda consilierului PDL un teren in Galati pentru suma de 155.000 de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri