Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a aplicat anul trecut amenzi de opt milioane de lei pentru nereguli privind preturile produselor, iar aproape o treime din cele peste 51.000 de reclamatii primite in 2011 de autoritate au vizat marile retele de magazine.
Astfel, circa 30% din reclamatii au facut referire la activitatile din marile retele de magazine, alimentare sau nealimentare.

In peste 7.000 de cazuri masurile de sanctionare au vizat preturile de raft, printre situatiile intalnite fiind lipsa afisarii acestora, diferente dintre pretul la raft si cel de la casa sau nerespectarea promotiilor, a declarat miercuri presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, la citat de Mediafax.

Seful ANPC a aratat ca sanctiunile pentru aceste practici incorecte pot merge pana la oprirea activitatii, pe o perioada determinata.

Anul trecut, ANPC a dat amenzi de peste opt milioane lei numai pe practici legate de preturile afisate sau neafisate la raft de comercianti, a spus Cerbulescu.

"Consumatorul roman isi cunoaste drepturile si trebuie respectat. El a iesit in afara, a vazut ce se intampla in exteriorul tarii si vrea aceleasi drepturi", a aratat el.

Seful ANPC a afirmat ca, desi consumatorul roman se indreapta catre retelele de retail pentru produse de calitate, in multe cazuri nu gaseste aceste articole si renunta la achizitie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri