Un studiu realizat in luna martie, anul acesta, arata ca 6 din 10 parinti administreaza copiilor medicamente fara sa consulte in prealabil un medic.
„Automedicatia implica foarte multe riscuri, mai ales in cazul copiilor. Printre acestea, se numara cresterea rezistentei organismului la un anumit tratament (de exemplu, la antibiotice), cresteri ale ritmului cardiac, mascarea evolutiei unei boli mai grave, supradozarea”, potrivit Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

Cel mai adesea, simptomele tratate prin automedicatie sunt tusea, febra, nasul infundat, durerile de gat sau raguseala.

In plus, 41% dintre copii au primit medicamente pentru a-si intari sistemul imunitar, tot fara recomandarea medicului.

De obicei, medicamentele administrate fara recomandarea medicului sunt vitamimele, antitusivele, antipireticele, dar si antibioticele.

„In privinta motivelor pentru automedicatie, romanii se bazeaza in special pe experienta anterioara in astfel de situatii, considerand ca stiu care sunt tratamentele potrivite pentru copiii lor”, se mai arata in studiu.

1. Ti-ai tratat copilul/copiii fara sa consulti medicul?



Cine da copiilor medicamente fara sa consulte medicul?


Studiu mai indica faptul ca femeile, cu varsta de 30-49 de ani, mame, cu studii superioare si venituri medii si ridicate administreaza, in general, medicamente copiilor cu varste mai mari, de peste 6 ani, bazandu-se pe experiente anterioare similare. In general, ele apeleaza la surse de informare precum Internetul, farmacistii sau chiar prietenii.

Pe de alta parte, cei care folosesc mai rar automedicatia pentru copii sunt mai mult barbati, cu varsta de peste 50 de ani, de obicei bunici, persoane cu studii medii sau gimnaziale, pensionari sau muncitori calificati, care ingrijesc copii cu varste mai mici, de 2-5 ani.

Studiul a fost realizat de ARPIM in colaborare cu firma de cercetare de piata Unlock Research, in perioada martie 2012, la nivel urban, national, pe un numar de 601 respondenti, cu o marja de eroare de 4%. Publicul a fost reprezentat de parintii cu copii cu varste intre 2 si 14 ani.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri