Conducerea Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti a respins joi, intr-un comunicat, acuzatiile Parchetului, presedintele Camerei, alaturi de un consilier si un director al organizatiei, fiind cercetati pentru constituirea unui grup infractional organizat, santaj si abuz in serviciu.
"In vederea clarificarii unor informatii eronate difuzate/publicate de mass media in zilele de 3 si 4 aprilie, conducerea Camerei bucurestene respinge acuzatiile si va face precizarile necesare in legatura cu aceasta cauza dupa pronuntarea magistratilor in calea de atac. Conducerea Camerei bucurestene isi exprima convingerea ca justitia romana are deplina capacitate de a stabili adevarul", arata CCIB.

Camera de comert nu face alte precizari pe aceasta tema, mentionand doar ca procedurile judiciare sunt in faza incipienta, nu sunt finalizate printr-o solutie definitiva si se aplica principiul prezumtiei de nevinovatie, scrie Mediafax.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, Sorin Dimitriu (foto), consilierul acestuia, Gabriela Dumitriu, si directorul general al institutiei, Gabriel Mihut, sunt cercetati in stare de libertate, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins, marti seara, propunerea DNA de arestare a lor.

Cei trei au fost retinuti, marti, de procurorii DNA, fiind acuzati de constituire a unui grup infractional organizat, santaj si abuz in serviciu.

Procurorii sustin ca in perioada iunie 2010 - martie 2012 Dimitriu, in asociere cu Gabriel Dan Mihut,Gabriela Dumitriu si alte persoane, au constrans opt angajati ai CCIB, prin amenintarea cu incetarea contractului de munca, sa dea lunar o suma de bani cuprinsa intre 30% si 70% din drepturile salariale cuvenite, precum si sa semneze, lunar, un inscris intitulat "contract de sponsorizare" cu institutia, avand ca obiect aceste sume de bani. Sumele retinute nejustificat totalizeaza peste 300.000 de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri