A fost ambasador la Copenhaga, iar de patru ani face politica in orasul in care o strada ii poarta numele. Este vorba despre numele tatalui sau, scriitorul si omul politic Alexandru Paleologu, care ii va fi un bun agent electoral intr-o noua lupta pentru voturi. Dupa scaunul din Parlament si cel de ministru, Toader Paleologu ravneste acum biroul de primar al Sectorului 1 din Capitala. Insa, precizeaza ca, daca il invinge pe primarul Andrei Chiliman, va iesi pe teren pentru a se lupta cu infractorii din Bucuresti: „Voi lichida problema infractionalitatii. Ii voi face harcea-parcea.”
Vicepresedintele PDL, Toader Paleologu, a explicat, in cadrul unui interviu acordat Wall-Street, care sunt problemele fundamentale ale Bucurestiului, mai ales cele din Sectorul 1.


Wall-Street.ro: Daca ar fi sa va uitati in urma, cum s-a schimbat politica romaneasca din 2008 incoace, de cand ati intrat in politica, in prima campanie electorala din urma cu patru ani?

Toader Paleologu: Universul politic nu s-a schimbat nici in bine, nici in rau. Este la fel ca in urma cu patru ani.

Wall-Street.ro: De ce credeti ca lumea politica nu s-a schimbat deloc?

Toader Paleologu: Intrucat inertia este cea mai mare forta politica in intreaga lumea. Exista inertii pozitive si negative. Cred ca avem o inertie generala a societatii romanesti, iar in lumea politica este forta cea mai puternica, fiind specifica noua, romanilor. Problema noastra e ca perseveram in lucruri proaste. In alte locuri, inertia pleaca de la realitati mult mai rasarite. Inertie intalnim si in Franta, in Anglia ori in Statele Unite. Fiecare cu inertia lui.

Wall-Street.ro: Putem scapa de aceasta inertie sociala si politica?

Toader Paleologu: Categoric, nu. Orice om care a studiat suficienta istorie a umanitatii, a meditat asupra realitatilor politice, a citit teorie politica, stie ca inertia este o forta uriasa care tine de natura umana. Inertia nu este neaparat un lucru rau, insa cea romaneasca nu este sanatoasa pentru ca pleaca de la anumite realitati care nu sunt bune. Cum spune Spinoza (n.red.: filosoful Baruch Spinoza), orice fiinta tinde sa persevereze in fiinta proprie, la fel se intampla si cu sistemul politic romanesc.

Wall-Street.ro: Vorbiti despre perseverenta. Ma intreb daca dumneavoastra ati perseverat in politica si daca nu cumva s-a intamplat sa treceti prea repede de la o zona politica la alta (diplomatie, Parlament, Guvern, iar acum Primarie). Credeti in modelul politicianului polivalent ori in specializarea omului politic?


Toader Paleologu: Un om politic bun trebuie sa aiba si experienta diplomatica. Cred in modelul politicianului polivalent, insa exista anumite specializari de mare importanta. Eu nu ma voi apuca de lucruri pe care nu le cunosc. Am competenta profesionala in trei domenii mari: cultura, educatie (cercetare) si relatii externe. Oricum, mi se pare ca e foarte mult. Nu pretind ca ma pricep foarte bine la finante, chiar daca orice om politic trebuie sa aiba un minimum de educatie economica. Poate, cu timpul, voi avea suficienta cunoastere a mecanismelor administrative pentru a fi, de exemplu, ministru de interne. Nu exclud, la un moment dat, acest lucru. In momentul de fata sunt pregatit pentru trei ministere: pot sa fiu ministrul al Culturii, al Educatiei sau al Afacerilor Externe. Ma simt pregatit pentru asa ceva. Peste cativa ani s-ar putea sa fiu plauzibil, cel putin in forul meu interior, pentru postul de ministru de Interne, atunci cand voi sti destul de bine cum functioneaza administratia interna romaneasca. Am experienta administrativa, chiar foarte bogata, insa nu ma simt suficient de rodat in ceea ce priveste problemele Politiei. Una este competenta pe care o ai, alta este competenta pe care o poti dobandi. E bine sa evoluezi in timp si sa inveti cat timp esti in politica. Capacitatea de a invata este o calitate fundamentala pentru omul politic.

Pe de alta parte, o anumita polivalenta este fundamentala in politica. Nu ai un domeniu in care te specializezi, iar apoi sa nu mai fie nevoie sa stii altceva. Un primar trebuie sa fie un bun diplomat. Credeti-ma, am asistat la situatii in care anumiti primari au facut gafe diplomatice lamentabile. Eram, spre exemplu, impreuna cu regele Belgiei ori cu printul imperial al Japoniei si, din fericire, l-am oprit eu pe primar sa nu faca boacane dintre cele mai jenante. Sectorul 1 este cel in care sunt localizate cele mai multe ambasade in Bucuresti. Primarul Bucuresiului si cel al Sectorului 1 trebuie sa aiba o dimensiune diplomatica. Prin diplomatie inteleg capacitatea de a atrage firme straine in Bucuresti, in special in Sectorul 1, capacitatea de a prezenta o Romanie cu adevarat atractiva, pentru ca poarta de intrare in Romania se afla in Sectorul 1, Capitala Capitalei.

Wall-Street.ro: Ati fost ministru si in continuare sunteti deputat. Care este cea mai mare reusita ca politician? Dar cel mai mare esec?

Toader Paleologu: In primul rand, la reusite este vorba despre Biblioteca Nationala, unde am inceput lucrarile in 2009 si au fost finalizate in 2011. Fara mine s-ar mai fi pierdut mult timp, fara indoiala. Aceasta a fost o prioritate pentru mine, de altfel un lucru vizibil si foarte important pentru tara noastra. De asemenea, am avut un rol important in ceea ce priveste lucrarile de consolidare si restaurare a cladirii Teatrului National din Iasi si am continuat lucrarile la Palatul Culturii.

Tema mea de capatai ca ministru a fost apararea patrimoniului si combaterea mafiei imobiliare. Aici vorbim despre continuitate: intre ceea ce am facut pana acum si ceea ce voi realiza in continuare. Pentru mine lupta cu rechinii imobiliari nu este o simpla lozinca in campania electorala. Am demonstrat acest lucru cata vreme am fost ministru. Va invit sa mergeti oriunde in Sectorul 1 si veti vedea cum rechinii imobiliari au prosperat. Vezi demolarile de pe strada Povernei, sfidarea extraordinara de pe Kiseleff, cu Casa Miculescu sau Casa Oromolu, la 30 de metri de Guvern, toate blocurile construite de domnul Onoriu, prin care se violeaza regimul de inaltime in Bucurestii Noi si Damaroaia, care de altminteri spun pe hartii ca au garaj la subsol, dar de fapt au garsoniere, ceea ce inseamna evaziune fiscala. Mafia imobiliara a prosperat in ultimii patru ani si, daca a fost putin mai limitata nocivitatea ei, s-a intamplat in contextul crizei, nu datorita autoritatilor locale din Bucuresti. Dupa ce voi deveni primar, voi avea o perioada de moratoriu pe tot ce inseamna demolari si constructii in zonele protejate.

Wall-Street.ro: Pe de alta parte, la capitolul nereusite, care este cel mai mare regret din ultimii patru ani?

Toader Paleologu: Intr-adevar, am pierdut multe batalii. De exemplu, am vrut sa clasez in regim de urgenta o casa de pe Bulevardul Aviatorilor din Capitala care nu fusese inscrisa pe lista monumentelor istorice, desi avea aceasta “vocatie”. Cineva din anturajul meu a transmis informatia proprietarului, iar casa a fost demolata in urmatoarea zi. De asemenea, nu am reusit sa elimin din Ministerul Culturii anumite persoane care erau agenti ai acestei mafii imobiliare. Doar i-am indepartat din functii pe durata mandatului meu , iar apoi au revenit, imediat dupa ce nu am mai fost ministru.

Wall-Street.ro: Daca nu veti reusi acest lucru nici la Primarie, sa schimbati anumiti angajati, in caz ca veti deveni primar?

Toader Paleologu: La Primarie nu am cum sa fiu remaniat. Nu poate spune premierul ca Ministerul Culturii nu este important. Acolo este vorba de patru ani. In cazul in care voi fi ales, imi voi duce mandatul pana la capat fara niciun compromis si pe o linie dura, fara a evita confruntarile. Eu mai cred un lucru: pentru a fi un bun administrator, trebuie sa fii absolut incoruptibil si sa nu eviti conflictele. Spre exemplu, nu am evitat conflictul cu Ovidiu Popescu, proprietarul Palatului Stirbey, care a facut presiuni enorme asupra mea, de exemplu procesul pe care mi l-a intentat. M-am intimidat eu intr-un fel? NU, catusi de putin. Mai este nevoie de un lucru: nu e de ajuns sa fii doar tu incoruptibil, mai trebuie sa nu te speli pe maini atunci cand cei din subordinea sau anturajul tau fac anumite lucruri. Sa ne intelegem, nu-l pot suspecta de necinste pe domnul Andrei Chiliman, pe care il cunosc de atata vreme, insa ca se spala pe maini, da. (…) Ma refer la Onoriu. Este de ajuns sa iesi pe strazile din Sectorul 1 si sa vezi ce se intampla.

Wall-Street.ro: Care credeti ca sunt problemele principale ale bucurestenilor din Sectorul 1?

Toader Paleologu: Ordinea publica si siguranta sunt prioritati absolute. Politia nu isi face treaba. Trei sferturi dintre politisti trebuie sa iasa pe strada, nu sa stea in birouri. Cand ai oameni care fac trafic ilegal, nu ii poti sa lasa asa. Politistii trebuie sa fie prezenti pe strazi sa vada despre ce e vorba. (…) Am facut cercetari sociologice si am vorbit cu cetatenii, ceea ce este atipic la noi, pentru ca politicienii nostri s-au nascut in masina. Eu merg cu bicicleta, pe jos, sau cu autobuzul si vad cu totul altfel lucrurile. Am vazut, de exemplu, in jurul Garii de Nord aurolaci, prostituate si, mai rau, pesti, care sunt foarte periculosi. Toate aceste chestiuni care tin de siguranta publica sunt o prioritate absoluta. Primarul are atributii in acest domeniu si trebuie sa le exercite. Voi lichida problema infractionalitatii din zona Garii de Nord in cateva saptamani. Voi fi pe teren si ii voi face harcea-parcea. Ma voi duce alaturi de seful Politiei si de consilerii mei in materie de politie, si voi curata zona din jurul garii, care este infestata de infractori. Intri in Bucuresti si parca esti in Lumea a Treia. Blocul de pe coltul strazii I.G. Duca sta sa cada de ani de zile. OK, este proprietate privata, dar proprietarul are anumite obligatii. Vreau sa vad un primar care il expropriaza pe cel care distruge proprietatea din mainile sale. Voi fi primarul care ii va expropria pe cei care distrug monumentele pentru ca intra in atributiile lor.

Wall-Street.ro: Vorbeati mai devreme despre succesul lucrarilor de la Bibilioteca Nationala. Silviu Prigoana propunea ca parlamentarii sa isi desfasoare activitatea in viitor in cladirea Bibliotecii. Cum va intelegeti cu candidatul PDL la Primaria Generala?


Toader Paleologu: Era o prostie ideea lui. Avem si idei divergente, insa ma inteleg bine cu domnul Prigoana si ne putem coordona usor punctele de vedere. A preluat unele lucruri pe care i le-am spus eu, cum ar fi cele legate de politica patrimoniu. Este un bun coleg, are umor si o personalitate mai exploziva, insa nu exista tensiuni intre noi doi.

Wall-Street.ro: Cat de importanta este diplomatia pe scara competentelor unui bun primar, in viziunea dumneavoastra?

Toader Paleologu: Poate ca a fi diplomat nu e vital la cucuietii din deal, insa primarul unui mare oras trebuie sa aiba un simt al reprezentarii: sa stie sa reprezinte comunitatea, ceea ce nu toti cunosc sa faca cu adevarat. Aproape toate ambasadele si multe firme sunt in Sectorul 1, iar primarul de aici trebuie sa fie unul de mare clasa diplomatica, nu orice fel de diplomat. (…) Legat de firme, este foarte important ce se intampla pentru ca prosperitatea unei comunitati depinde de atractivitatea ei pentru afaceri. A spori atractivitatea este o chestiune fundamentala pentru Sectorul 1. 80% din bugetul local al acestui sector provine din cota defalcata pe TVA de la companii. Bunastarea oamenilor din sector depinde de atractivitatea acestei zone pentru companii.

Wall-Street.ro: Ce va place la primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, si ce programe veti continua in cazul in care castigati alegerile?

Toader Paleologu: Voi continua programele bune ale primarului actual. Este vorba, in primul rand, despre termoizolare, insa fara schimbari fundamentale, eventual unele ajustari ale culorilor. Sunt unele blocuri care arata foarte urat, mai ales cele verzui, care sunt ingrozitoare. Nu se pune problema sa schimbi un program care merge bine si care nu reprezinta poprietatea intelectuala a primarului Chiliman. Voi merge pe aceeasi linie.

Gestiunea unei comunitati urbane nu se reduce, insa, la termoizolare. Sunt o sumedenie de alte lucruri care sunt extrem de importante: ordinea, siguranta, combaterea rechinilor imobiliari, sporirea atractivitatii pentru companii si accesul la cultura. Sectorul 1 are unele dintre cele mai importante institutii de cultura din Romania, dar ce facem cu periferia? Accesul la cultura nu trebuie sa fie monopolul centrului. Un exemplu: teatrul din Parcul Bazilescu este o splendoare si, totodata, o tristete nemaipomenita. Acolo poti face un festival care sa dureze mai multa vreme, care sa adune lumea si sa ofere acces la cultura de calitate pentru cei care stau in zona respectiva: Bucurestii Noi, Chitila, Damaroaia. Diseminarea culturii la periferie este un aspect destul de important. Mai e un alt aspect: uitati-va la scoli, care sunt practic niste inchisori in perioada vacantelor. Unde sa joace copiii baschet ori fotbal, daca nu la scoala? Ei bine, elevii nu au voie sa faca acest lucru.

Wall-Street.ro: Pe de alta parte, ce veti opri imediat din ceea ce face primarul Andrei Chiliman?


Toader Paleologu: Incredibila risipa si executia bugetara deficitara. De ce au fost plantate panselute in luna decembrie? Pentru ca nu se cheltuisera banii pana atunci, ceea ce inseamna o executie bugetara proasta. Stiu cum este administratia romaneasca.

Wall-Street.ro: Ce opinie aveti despre problema pietelor? Mai este o problema in Sectorul 1?

Toader Paleologu: Lucrurile stau mizerabil. Piata Dorobanti este in agonie, Piata Amzei nu exista de ani de zile. Eu voi face in fiecare zi piete volante in Sectorul 1. Inchid o strada si chem producatorii romani sa isi vanda produsele. Stiu ca multi dintre ei nu au posibilitatea sa plateasca o taraba si trebuie sa le dam gratuitate. Ce ma intereseaza e ca bucurestenii sa cumpere produse sanatoase si de calitate la un pret cat mai mic.

Wall-Street.ro: Este o forma de protectionism la scara redusa. Cum se impaca cu liberalismul?

Toader Paleologu: Nu este deloc asa. Eu am trait in tari civilizate. Copiez modelul francez. Am impresia ca cei de acum fac jocurile supermarketurilor. Cu cine tinem? Cu producatorul, cu consumatorul roman sau cu cine? Pietele volante vor fi organizate pe strazi suficient de largi din Bucuresti. (…) Traficul va fi afectat, insa nu e nicio drama daca acest lucru se intampla jumatate de zi. V-as da un exemplu care nu se preteaza pentru o zi din cursul saptamanii, ci doar sambata: bulevardul Radu Beller din Dorobanti. Mai pot gasi si alte solutii pentru zilele lucratoare.

Wall-Street.ro: Aveti modele de primari care v-au impresionat in marile orase din strainatate?

Toader Paleologu: Nu am un model unic. Primarii nostri nu circula prin lume, sau daca viziteaza alte tari, atunci se duc doar la mall si nu vad ce se intampla real in respectivele orase. Din anumite puncte de vedere, Parisul este un model de urbanism pentru intreaga lume, nu doar pentru Romania, dar daca e sa ma refer la politica de trafic, Copenhaga este o resursa de inspiratie foarte importanta. De altminteri, am discutat cu cel mai mare urbanist danez - Jan Gehl - si am convenit cu el sa il am ca sfaitor atunci cand voi fi primar . Voi pune in aplicare viziunea lui care a aparut si in cartea tradusa in romaneste “Viata intre cladiri”. Bucurestiul este un oras mutilat. Nu poti sa te astepti ca Bucurestiul sa fie precum Copenhaga, unde nu a avut loc o distrugere precum aici. Nu vei vedea acolo brambureala si haosul din Bucuresti. Noi trebuie sa gasim remedii pentru un oras foarte frumos, dar mutilat.

Wall-Street.ro: Care credeti ca a fost cel mai bun primar al Bucurestilor?

Toader Paleologu: Nu sunt incantat din toate punctele de vedere de niciunul dintre ei. Unii au calitati remarcabile, insa au stat prea mult si cred ca nu e bine sa ramai foarte mult timp in astfel de functii. Eu spun din start: sub nicio forma, nu am de gand sa stau la Primarie mai mult de doua mandate. Ce este peste opt ani e nesanatos pentru oras, dar mai cu seama pentru primar: te obisnuiesti cu anumite lucruri, cu o anumita clientela, ai impresia ca lucrurile merg de la sine. Ca sa iti pastrezi creativitatea si energia, nu trebuie sa stai in functie prea mult. Niciunul dintre primarii bucuresteni nu corespunde in intregime cu viziunea mea despre ceea ce este un bun primar.

Wall-Street.ro: Nici macar Traian Basescu?


Toader Paleologu: Nici macar Basescu. El nu a stat suficient de mult timp incat sa se vada aportul lui. A fost remarcabil din alte puncte de vedere, intr-un context politic cu totul aparte.

In schimb, pot sa spun despre primarul Budapestei, Demsky Gabor, care a stat 20 de ani in functie, ca a fost remarcabil. Nicolas Sarkozy a fost un bun primar la Neuilly-sur-Seine. De asemenea, legendarul Antanas Mockus, un profesor de filosofie, fostul primar al Bogotei. Fantastic primar in materie de securitate a fost Rudy Giuliani, un model de implicare a primarului in lege si ordine, pe cand succesorul sau in New-York, Michael Bloomberg este remarcabil in domeniul ecologic. A avut curajul sa inchida Broadway-ul. Bravo lui! Asa voi face si eu: voi inchide anumite artere acolo unde imi vor spune inginerii de trafic ca se poate. Eu nu sunt un politician care crede ca le stie pe toate. Am o filosofie urbana proprie, insa ma bazez foarte mult pe expertiza specialistilor. Rostul unui inginer de trafic bun nu este sa faca din Bucuresti un oras cu cat mai multe masini cum se intelege din proiectele acestea imbecile cu pasaje subterane pe sub Kiseleff si Aviatorilor. Misiunea unui inginer de trafic este sa echilibreze traficul. Ce inseamna un trafic echilibrat? Un exemplu il gasim in Copenhaga: peste o treime din trafic este format din biciclete, urmeaza transportul comun si abia apoi masinile. (…) Voi face multe piste de biciclete, dar vor fi ca lumea. Am proiecte prevazute pentru carosabil. Cele de acum, asa zise piste de biciclete, au fost facute ca sa se sifoneze bani. Aceste piste de biciclete au fost create de niste oameni care nu stiu ce inseamna sa mergi pe biciclete. (…) Ecologismul nu este monopolizat de stanga. Chestiunile care tin de protectia mediului sunt o pasarela intre diferitele forte politice. Grija pentru protectia mediului ar trebui asumata de toata lumea.

Wall-Street.ro: Care credeti ca ar trebui sa fie legatura dintre management si primarie? Ce va recomanda pe dumneavoastra ca sunteti un bun administrator?

Toader Paleologu: A fi un primar bun necesita mai multe calitati. In primul rand,trebuie sa fie un foarte bun administrator de bani publici.

Managementul privat este una, iar administrarea banilor publici este altceva. Eu am fost si una si alta. De exemplu, am condus timp de cativa ani o universitate de vara intr-o institutie privata, unde aveam o cu totul alta libertate de a dispune de fonduri. Dar am fost apoi sef de administratie publica si stiu sa fac diferenta. Este foarte important sa fii zgarcit cu banul public, unde eu sunt campion. De asemenea, primarul trebuie sa fie si un om reprezentativ, un om cu care comunitatea se poate mandri, care sa prezinte orasul respectiv pentru a-l face atractiv. Un bun primar trebuie sa fie un administrator foarte riguros, sa aiba o mana ferma de politist si sa fie un ambasador al comunitatii lui.

Wall-Street.ro: Cum va veti finanta campania electorala? De unde aveti bani?

Toader Paleologu: De la partid. Poate voi face si un fund-raising, care in cazul meu functioneaza pentru ca se stie ca nu dispun de foarte multi bani. Tin sa diversific sursele de finantare pentru a nu fi dependent de un anumit finantator. In cazul de fata, fiind vorba despre o campanie mare si costisitoare, partidul ma va ajuta foarte mult.

Wall-Street.ro: Vom vedea un dezmat outdoor, cu fotografia dumneavoastra in toate intersectiile?

Toader Paleologu: Nu prea am cum. In primul rand, nu ma lasa Chiliman. Stalpii vor fi ai lui, iar politia locala imi va da jos bannerele noaptea, asa cum se intampla intotdeauna. In loc sa se ocupe de problemele din piete si de siguranta cetanilor, ei imi vor da jos afisele din sector, dar nu ma supar pe ei pentru ca trebuie sa lucram impreuna dupa alegeri.

Wall-Street.ro: Francois Mitterand spunea ca poate cea mai importanta calitate a unui om politic este conditia fizica. Cum stati cu sanatatea inainte de campania electorala?

Toader Paleologu: Asa e, avea dreptate. Sunt foarte rezistent. Am si experienta de acum 4 ani si experienta alaturi de tatal meu, care a fost ales in trei legislaturi. Mi-am facut analizele medicale, iar sanatatea mea este beton.

Wall-Street.ro: Va mai fi tatal dumneavoastra, Alexandru Paleologu, un agent electoral si in campania pentru alegerile locale?

Toader Paleologu: Da, evident. Tatal meu a ramas in memoria multora si ma bucura foarte mult.

Wall-Street.ro: Se spune ca politicenii sunt buni actori. Cum sunteti dumneavoastra, mai ales intr-o campanie electorala?

Toader Paleologu: Eu sunt acelasi oricand. Mi-am dat seama ca nu are rost sa mimez ceea ce nu sunt. Este mult mai bine sa fii autentic. Pe de alta parte, daca spun o minciuna, se vede imediat ca nu am rostit adevarul. Nu sunt in stare sa spun o minciuna. Insa, pot face altceva: sa nu spun tot adevarul pe care il gandesc. Uneori, nu spun tot ce gandesc. Structural imi e imposibil sa mint, iar daca as facea-o, ar fi o inutila mutilare care s-ar vedea imediat.

Wall-Street.ro: Va fi absenteismul tinerilor o problema din punct de vedere electoral?

Toader Paleologu: Este o problema reala cu tinerii. Ei formeaza un electorat mai putin interesat de viata politica care nu prea se recunoaste in mai nimic din ce se intampla. Este caracterizat printr-un refuz in bloc. Acest refuz in bloc este, din punctul meu de vedere, penalizant. Daca ar sta sa ma asculte mai mult, si-ar da seama ca eu sunt omul lor, dar ei nici macar nu stau sa asculte, ceea ce este reciproc dezavantajos.

Wall-Street.ro: Va veti implica intr-o miscare politica creata si condusa de premierul Mihai Razvan Ungureanu, daca aceasta va capata forma?

Toader Paleologu: Deocamdata, nu stiu care este proiectul lui Mihai Razvan Ungureanu. Nu am vazut nimic concret. Altminteri, am toata simpatia pentru el. Am auzit multe opinii despre acest partid politic, care sunt fara baza. In primul rand, Mihai Razvan Ungureanu ar trebui sa ne prezinte un proiect si abia apoi sa imi dau cu parerea.

Wall-Street.ro: Totusi, credeti intr-un alt proiect politic, de dreapta?

Toader Paleologu: Nu cred. Eu sunt sceptic si vreau sa vad inainte de a crede. Eu sunt ca Sfantul Toma: vreau sa bag degetul in rana si in urmele cuielor. Pana atunci nu cred intr-un Mesia politic.

Wall-Street.ro: Nici in cazul lui Traian Basescu?

Toader Paleologu: Nu l-am vazut pe Basescu precum un Mesia politic niciodata. Nu am fost un fan al sau, insa am crezut de multa vreme ca se potriveste acestui moment istoric si ca el este preferabil altora. Fiind omul potrivit acestui moment istoric, el este reprezentativ. Poporul roman s-a putut recunoaste in el.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri