Motiunea de cenzura a opozitiei a trecut, Guvernul Ungureanu fiind demis. Ce opinie aveti?

[UPDATE 4] Perspectiva stabila a ratingului Romaniei include deja incertitudinile politice care vor persista pe parcursul anului electoral, iar orice guvern, nou sau interimar, va face efortul de mentinere a sprijinului din partea FMI si UE, a declarat analistul Moody’s Atsi Sheth.

[UPDATE3] FMI blocheaza negocierile

Misiunea de evaluare a FMI, Comisia Europeana si Bancii Mondiale va intrerupe negocierile cu autoritatile romane, dar va continua discutiile tehnice atat in ceea ce priveste criteriile de indeplinit, cat si perspectivele macroeconomice, urmand sa mai stea in tara cel putin cateva zile. Citeste mai multe informatii.

[UPDATE2] Ponta: USL este dispusa sa-si asume guvernarea cu mine premier

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ca USL este dispusa sa isi asume guvernarea, cu el premier. Presedintele social-democrat a spus ca Uniunea este dispusa sa isi asume responsabilitatea guvernarii. "Conform deciziei Congreselor, voi fi propunerea USL pentru conduce acest Guvern", a spus Ponta. El a mentionat, potrivit Mediafax, ca prin depunerea motiunii, care a trecut, USL a facut un lucru bun pentru Romania.

[UPDATE1]
Cotatiile mondei nationale urcat pana la 4,3820 lei/euro dupa ce Guvernului Ungureanu a cazut, iar dealerii spun ca BNR este prezenta in piata pentru a limita deprecierea leului. Citeste mai multe detalii.

Rezultatul votului la motiunea de cenzura a fost anuntat oficial in plenul Parlamentului, fiind exprimate 235 de voturi "pentru", 9 "impotriva" iar patru voturi fiind anulate, Guvernul Ungureanu fiind astfel demis.

Practic, Ungureanu a avut cel mai scurt mandat de premier , de doar 78 de zile. Presedintele Traian Basescu va trebuie sa propuna un nou prim-ministru in urmatoarea saptamana.

Una dintre solutiile alese de Basescu pentru pozitia de premier ar putea fi Victor Ponta, dupa cum spunea ieri seara Radu Berceanu.

Votarea s-a incheiat in aplauzele parlamentarilor opozitiei, scrie Mediafax.

Votul a fost secret, exprimat cu bile, insa aproape toti parlamentarii le-au aratat colegilor bilele inainte de a le introduce in urne, pentru a se vedea cum voteaza.

De altfel, parlamentarii opozitiei, dar si reprezentanti ai puterii au stat in picioare, in fata salii de plen, in apropierea urnelor, pe tot parcursul desfasurarii votului.

La ora transmiterii acestei stiri, sunt numarate voturile.

Senatorul Sorina Placinta nu a sosit la plen la votarea motiunii de cenzura, toti senatorii prezenti exprimandu-si deja, pana la aceasta ora, optiunile, la acest moment votand deputatii.

Sorina Placinta nu a raspuns prezent la apelul chestorului Senatului, care invita senatorii sa-si exprime optiunea la motiunea de cenzura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri