"Modul de productie in sectorul de legume-fructe este unul primar. Fiecare produce legume pe o suprafata mica. Niciun supermarket sau nici cei care fac export nu vor veni sa cumpere cu sacosa de la fiecare. Si fermierii trebuie sa inteleaga cu unul dintre principalii piloni ai modernizarii agriculturii in Romania il constituie asocierea", a spus Fuia.

Mircea Croitoru, presedintele Asociatiei Producatorilor de Legume si Fructe Matca, prezent in emisiune, a afirmat ca supermarketul, si nu producatorul, este cel care fixeaza pretul produsului alimentar.

"Eu aseara am vazut rosii intr-un supermarket cu 10,5 lei kilogramul. Noi cand iesim cu trufandaua noastra, e undeva la 3,5-4 lei. E o diferenta enorma", a spus Croitoru.

Acesta a spus ca in ultimii ani membrii asociatiei pe care o conduce au renuntat sa mai cultive tomate din cauza rentabilitatii scazute.

Citeste si:

"Noi nu avem protectie din partea statului cand iesim cu trufandaua. Se importa masiv rosii din Turcia, din Polonia, unde ei nu au cheltuielile noastre. Noi cheltuim enorm cu caldura", a adaugat Croitoru.

"Toti mancam produse modificate genetic"

"Toti mancam produse modificate genetic astazi, chiar daca stim sau nu stim. Deci toti mancam la ora actuala. Circa 90% din productia de soia din lume este modificata genetic", a spus Fuia.

El a afirmat ca pana si ciocolata are in compozitie produse obtinute din organisme modificate genetic.

Ministrul a mai spus ca institutiile statului ar trebui sa controleze daca pe ambalajele produselor scrie sau nu daca acestea au componente modificate genetic. "Avem o legislatie care obliga clar ca pe eticheta sa scrie daca produsul contine organisme modificate genetic", a afirmat Fuia.

El nu a putut preciza daca a vazut pe piata romaneasca produse pe care sa scrie ca au in compozitie OMG.