Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in care se va da vot asupra listei Cabinetului Ponta a inceput. La sedinta, condusa de presedintele Senatului Vasile Blaga, sunt prezenti 247 de parlamentari, 213 fiind absenti.
Cei 20 de ministri si ministri delegati propusi de Victor Ponta pentru a face parte din Cabinetul au fost audiati luni de comisiile parlamentare de specialitate, toti primind avize favorabile, noteaza Mediafax.

Componenta Cabinetului Victor Ponta: Florin Georgescu - vicepremier si ministru al Finantelor, Daniel Chitoiu - ministru al Economiei, Ioan Rus - ministru de Interne, Andrei Marga - ministru al Afacerilor Externe, Titus Corlatean - ministru al Justitiei, Corneliu Dobritoiu - ministru al Apararii Nationale, Leonard Orban - ministru al Afacerilor Europene, Mircea Diaconu - ministru al Culturii, Daniel Constantin - ministru al Agriculturii, Ovidiu Silaghi - ministru al Transporturilor, Eduard Hellvig - ministru al Dezvoltarii Regionale, Dan Nica - ministru al Comunicatiilor, Vasile Cepoi - ministru al Sanatatii, Ioan Mang - ministru al Educatiei, Rovana Plumb - ministru al Mediului, Mariana Campeanu - ministru al Muncii, Victor Paul Dobre - ministru delegat pentru Administratie, Lucian Isar - ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, Mircea Dusa - ministru pentru relatia cu Parlamentul, Liviu Pop - ministru delegat pentru Dialog Social.
Trei dintre ministrii desemnati - Leonard Orban, Mircea Diaconu, Vasile Cepoi - au fost avizati cu unanimitate de comisiile parlamentare.

Premierul desemnat Victor Ponta urmeaza sa prezinte in plen programul de guvernare si lista Guvernului.

Dupa incheierea dezbaterilor, se va supune la vot propunerea de acordare a increderii Guvernului.

Votul este secret, cu bile.

Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, astfel ca, pentru aprobarea Cabinetului Ponta sunt necesare 231 de voturi "pentru".

Premierul desemnat mizeaza pe o majoritate confortabila, el mentionand duminica faptul ca grupurile USL au 232 de parlamentari. Ponta a incheiat de asemenea protocoale cu UNPR si grupul minoritatilor nationale.

PDL si UDMR au anuntat ca voteaza impotriva.

Hotararea Parlamentului privind acordarea votului de incredere se semneaza de presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului si se inainteaza de indata presedintelui Romaniei spre a proceda la numirea Guvernului.

In cazul neacordarii votului de incredere pentru formarea Guvernului, Parlamentul, sub semnatura presedintilor celor doua Camere, aduce de indata aceasta situatie la cunostinta presedintelui Romaniei, in vederea desemnarii unui alt candidat pentru functia de prim-ministru.

Conform Constitutiei, presedintele poate sa dizolve Parlamentul daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului in termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin doua solicitari de investitura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri