Guvernul a avizat, miercuri, indicatorii tehnici de constructie a conductei de interconectare a sistemului de transport gaze din Romania si Republica Moldova, pe ruta Iasi-Ungheni, a anuntat premierul Victor Ponta.
"Este un proiect agreat de mai mult timp la nivelul principiilor si discutiilor politice, dar care niciodata nu a fost pus in practica. De fiecare data, din partea Guvernului Romaniei au fost vorbe frumoase si atat, dar acum a fost aprobat", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a aratat ca acest proiect are o importanta strategica si politica pentru colaborarea intre cele doua tari.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la inceputul lunii mai, ca finalizarea gazoductului Iasi-Ungheni, prin care se vor interconecta sistemele de gaze ale Romaniei si Republicii Moldova, are ca termen a doua parte a anului 2014.

Conducta de gaze va asigura un tranzit de 1,5 miliarde metri cubi anual pe ruta Iasi-Ungheni.

Costurile de constructie sunt estimate la 20 milioane euro, din care partea Romaniei va fi de circa 12 milioane euro.

Romania importa cea mai mare parte a gazelor de la Gazprom, la preturi de aproape trei ori mai mari fata de gazele extrase intern. O alta ruta de import este conducta Arad-Szeged (Ungaria), dar cantitatile livrate sunt nesemnificative.

Problema pretului de import al gazelor este discutata la nivel politic in Bucuresti, deocamdata fara ca politicienii sa fi gasit o solutie pentru reducerea tarifelor


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri