Premierul Victor Ponta a declarat ca fluctuatia pretului la carburanti este influentata de rata de schimb valutar, el sublinind ca in ultimul timp nu au mai avut loc evolutii negative pe curs si ca Guvernul va verifica sa nu apara alte fluctuatii la pretul carburantilor.
"Am initiat un dialog si il vom duce mai departe cu cele patru companii. Sigur ca putem sa luam si niste masuri fiscale, dar exista si din partea lor posibilitatea de limita orice fel de crestere", a spus Ponta, scrie Mediafax.

El a spus ca Guvernul va verifica sa nu apara fluctuatii ale pretului carburantilor dupa ce cursul de schimb nu a mai inregistrat evolutii negative.

"Aceasta fluctuatie e influentata de rata de schimb. E aceasta fluctuatie influentata de rata de schimb. Din fericire, nu au mai fost evolutii negative pe curs. In mod sigur o sa verificam sa nu apara si alte fluctuatii la preturile carburantilor", a spus Ponta.

Premierul a facut apel la existenta unui dialog intre Executiv si benizari.

"Dupa cum stiti, instrumentele statului sunt destul de limitate, din punctul meu de vedere trebuie pastrat un dialog permanent cu cele patru companii. Daca stai cu bratele incrucisate nu faci nimic, daca ii ameninti iar nu faci nimic", a precizat Ponta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri